Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Onzena edició del festival Strenes a Girona i Barcelona

Onzena edició del festival Strenes a Girona i Barcelona
bonart girona - 05/04/23

Des del passat divendres 31 de març i fins al 6 de maig a Girona, i del 4 fins al 26 de maig a Barcelona, es durà a terme XIa edició del Festival Strenes. La presentació en directe a l'Auditori de Girona del nou disc dels Buhos, "La nit està que crema", va ser el tret de sortida d'aquest festival a Girona. Fons de l'organització han informat que l'Strenes tornarà a acollir les principals estrenes musicals del país i que en total, el certamen gironí ha posat a la venda un total de 20.400 entrades a Girona i 6.000 a Barcelona, de les que ja s'han venut 15.000 entrades, penjant el cartell de sold out als dobles concerts de Joan Dausà i d'Els Amics de les Arts a les escales de la Catedral, al concert de Sílvia Pérez Cruz al Teatre Municipal, de Luz Casal a L'Auditori, de Blaumut al Palau de la Música de Barcelona, de The Tyets i Lal'Ba a La Mirona de Salt i de Triquell al Teatre Municipal.

Com ja és habitual, aquesta nova edició de l'Strenes comptarà amb les estrenes d'alguns dels discos, gires i espectacles més esperats de l'any. Estrenaran nou disc, artistes com Sílvia Pérez Cruz, Luz Casal, Mariona Escoda, Triquell, Els Amics de les Arts, Buhos, Mariona Escoda, Judit Neddermann, The Tyets, 31 FAM, Lal'Ba, Caïm Riba, Porto Bello, Adriano Galante, Anna Roig, B1N0, Julieta, Figa Flawas, Doble & Hugsound, Ven'nus, Socunbohemio, Le Nais, Sara Terraza, L'últim elefant i Malson Atmosfèric. Per altra banda, a l'Strenes s'hi estrenaran espectacles tan especials com la celebració dels deu anys de carrera dels Blaumut al Palau de la Música de Barcelona, la dels vint anys de carrera de la Beth al Teatre Municipal i la dels deu anys del "Jo mai mai" de Joan Dausà per partida doble a les Escales de la Catedral. Altres presentacions destacables seran les estrenes del nou espectacle del prestigiós duet de jazz Andrea Motis i Marco Mesquida, de les revolucionàries gallegues Tanxugueiras o l'homenatge al 30 aniversari del disc Homework de Daft Punk del grup gironí Robot Rock Alive.
 

50% de la programació femenina i bandes emergents

L'Strenes 2023, a més a més, destaca per la seva programació paritària. Pràcticament, el 50% de les propostes estan liderades o compten amb integrants dones. De la mateixa manera, també demostra la seva voluntat de donar suport a les noves músiques destinant el 50% de la programació a bandes emergents. En aquest sentit, el certamen gironí programa un dia més de concerts d'entrada lliure a la pujada de Sant Domènec i a la Plaça del Vi per tal de facilitar l'accés de la ciutadania a la cultura.

En total, un 30% de la programació del festival serà d'entrada lliure. Pel que fa a la secció anomenada "el Talent Gironí", secció del festival que fa valdre el talent musical de les comarques gironines, compta amb Doble & Hugsound, Sara Terraza, B1n0 i Malson Atmosfèric. També cal destacar que les artistes Suu i Scorpio participaran en el projecte educatiu del festival realitzant xerrades als instituts Santiago Sobrequés, Narcís Xifra, La Salle i Montilivi de Girona els dies 12 i 18 d'abril.

L'Strenes 2023 tindrà lloc als tres grans recintes habituals del festival que són l'Auditori de Girona, el Teatre Municipal de Girona i la sala La Mirona de Salt, també als espais icònics del Barri Vell com les escales de la Catedral, la Pujada de Sant Domènec i la Plaça del Vi, i a espais més descentralitzats com La Marfà - Centre de Creació Musical i el Parc Central.

Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90