Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

La 5a Subhasta Solidària de Calonge i Sant Antoni recapta 8.000 €

La 5a Subhasta Solidària de Calonge i Sant Antoni recapta 8.000 €
bonart sant antoni de calonge - 28/03/23

La subhasta d'art solidària de Calonge i Sant Antoni va recaptar un total de 8.000 euros. Cal dir que una suma de 117 obres d'art cedides de manera gratuïta pels diversos artistes es van posar a subhasta. La venda d'aquestes obres va permetre recaptar una xifra de 6.200 €, que es va elevar fins a 8.000 € durant el cap de setmana amb la subhasta a preu rebaixat de les obres que van quedar desertes.

Fonts de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha informat que tots els diners recaptats es destinaran a lluitar contra l'Atàxia de Friedreich, una malaltia poc comuna que pateix una veïna del municipi. Entre les 117 obres que es van posar a subhasta hi havia peces de Vicente Romero, Rosa Serra, Torner de Semir, José Luis Pascual o Quim Domene, entre d'altres.

La Subhasta d'Art Solidària, que aquest any ha celebrat la seva cinquena edició, ha aconseguit recaptar un total de 37.825 €.

Aquesta activitat està organitzada per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el gestor cultural Juan José Gallardo i l'entitat Stop FA, i compta amb la col·laboració de Bonart Cultural, S.L., Encarna Angulo Art, Edelmira Sala d'Art, Francesc Barnés, Fundació Jordi Comas, Rosa Maria Bober, Obaart i Revistart.

L'Atàxia de Friedreich, una malaltia rara i minoritària

L'Atàxia de Friedreich és una malaltia poc freqüent que causa la degeneració de les neurones de la medul·la espinal i del cerebel, provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes. Aquesta afecció afecta una veïna del municipi, Mireia Gómez. De cada dos euros que es recaptin de cada inscripció, es destinaran a finançar la Fundació Stop-FA, que investiga com curar-la.

Aquesta malaltia afecta unes 500 persones a Catalunya i comença a manifestar-se entre els 5 i els 15 anys, té una incidència de 2 casos cada 100.000 persones en poblacions d'origen europeu, i, en canvi, no afecta els ciutadans d'origen africà o asiàtic. Per la seva baixa incidència és considerada una patologia rara o minoritària. A Catalunya la pateixen unes 500 persones i a l'Estat unes 3.000.

Impremta Pages - banner-180x178GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88