Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Canals Galeria d’Art celebra el seu aniversari amb "50 anys, 50 artistes"

Canals Galeria d’Art celebra el seu aniversari amb \
bonart sant cugat del vallès - 22/03/23

Canals Galeria d’Art de Sant Cugat inaugura el 31 de març l'exposicó commemorativa del 50 aniversari de la galeria 50 anys, 50 artistes.

Creada per Josep Canals la galeria va néixer l'any 1973, a finals del franquisme. Aquells anys Sant Cugat vivia un notable ressorgiment artístic amb l'Escola Catalana de Tapís i de l'Escola Internacional de Pintura Mural. Ambdós indrets atreien l'atenció del món cultural i molts artistes hi descobriren un indret d'art del país. En aquest context, Canals crea el primer espai d'art professional de Sant Cugat. La primera exposició que es va fer era d'artistes del Vallès, com a mostra de l'art arrelat a la comarca.

Des d'un bon principi, la galeria Canals es comprometia amb artistes del país i de la localitat. D'aquesta manera aquest espai d'art ha recollit l'evolució de l'art a partir dels anys setanta –expressionisme, postmodernitat-. És un moment transformador de la societat amb l'entrada dels moviments estètics com l'abstracció, el neoexpressionisme, o l'art conceptual.

A les primeres mostres hi varen exposar artistes vinculats amb el galerista, a través de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i també de l'Escola Catalana de Tapis com Joaquim Chancho, Jaume Muxart, Josep Tharrats, Ràfols-Casamada, etc.

La present mostra és un recull de les tendències i dels creadors exposats i de l'evolució de l'art català en els últims cinquanta anys. És una mirada estètica retrospectiva, que recupera un temps passat. Aquesta és la mostra central de les exposicions que la Galeria Canals fa durant tot l'any amb motiu del seu 50 aniversari, i on s'hi exposen 50 obres d'artistes que exposen regularment en aquest espai. És l'aportació d'una galeria de comarca a l'art del nostre temps.

Els artistes participants són exponent de l'evolució de l'art català del Segle XX i principi del Segle XXI. Diferents generacions d'homes i dones que han marcat la modernitat, es mostren novament a Canals Galeria d'Art.

Aquesta és una exposició molt significativa per a la Galeria Canals perquè forma part de la seva història i també de l'art català de mig segle. Els artistes participants són: Pep Agut, Carmen Anzano, Daniel Argimon, Sergi Barnils, Alfons Borrell, Cabanas-Alibau, Tom Carr, Martín Carral, Francesc Casademont, Antoni Clavé, Neus Colet, Codina-Esteve, Pep Codó, Modest Cuixart, Dalí, Carles Delclaux, Teresa Farrés, Lourdes Fisa, Domènec Fita, Pere Formiguera, Fornells-Pla, Elvira Fustero, Grau Garriga, Josep Guinovart, Ramon Herreros, Conxa Ibáñez, Salvador Joanpere, Daniel Lleixà, Joan Pere Massana, Joan Miró, Jaume Muxart, Àlex Nogué, Joan Panisello, Pilar Perdices, Pla-Narbona, Enric Pladevall, Joan Ponç, Ràfols-Casamada, Mª Assumpció Raventós, Àngels Ribé, Amèlia Riera, Josep Royo, Gerard Sala, Josep Mª Subirats, Antoni Tàpies, J.J. Tharrats, Josep Uclés, Romà Vallès, Vicenç Vilaplana i Joan Pere Viladecans.

Impremta Pages - banner-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90