0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Presentació del llibre "La premsa comarcal” de Lluís Costa

Presentació del llibre \
bonart girona - 16/12/22

Amb motiu de la celebració del 40è aniversari de l’Associació de Premsa Comarcal de Catalunya (ACPC), el 12 de desembre a les 16:00 hores de la tarda es va presentar a la Biblioteca del Barri Vell de la Facultat de Lletres de la UdG el llibre “La premsa comarcal: la memòria de la vida quotidiana de Catalunya” del professor de la UdG Lluís Costa.

Tal i com explica el catedràtic emèrit de la UPF, el professor Josep M. Casasús, en el pròleg del llibre “La premsa comarcal en el sentit territorial més natural i integrador és, com diu l’autor del llibre, el professor Lluís Costa, la memòria de la vida quotidiana de Catalunya. És un patrimoni que aferma una tradició ben arrelada i que fa ara una nova embranzida amb les plataformes digitals que progressen agermanades amb els formats impresos. Unes i altres es beneficien mútuament de prestacions inherents a la naturalesa del suport: la immediatesa en la recepció i accessibilitat ubiqua de l’oferta telemàtica, i la lleugeresa de pes i la rapidesa per passar pàgines que permet el paper. Un cop més, Lluís Costa excel·leix en la interpretació de la història general catalana a través de la premsa. A partir d’anàlisis quantitatives i qualitatives ressegueix l’evolució de la tipologia de premsa local i comarcal que ha resistit tota mena d’escomeses polítiques i econòmiques des de fa dos segles. Ha resistit potser pel fet de moure’s en espais amb sentiments de comunitat que generen complicitats d’autodefensa, d’ajuda mútua i d’orgull i coratge col·lectius”.

La presentació del llibre a la UdG va consistir en una taula rodona entre el president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau, i l’autor del llibre. Principalment es va debatre sobre el passat, present i futur de la premsa comarcal, i on intervingueren diverses persones del públic, constituït fonamentalment per alumnes del Grau de Comunicació Cultural de la Facultat de Lletres.

Impremta Pages - banner-180x178Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1