download

Exposicions

La Virreina acull "Biennal 2064"

La Virreina acull \
bonart barcelona - 14/11/22

La Virreina acull el 18 de novembre l'exposició Biennal 2064, una coproducció entre el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, el Bòlit Centre d’Art Contemporani i la Generalitat Valenciana. Biennal 2064 es tracta d'un comissariat de Roc Albalat, Jorge Luis Marzo i Arturo fito Rodríguez, membres del col·lectiu Àngela Novo, i pretén reflexionar sobre els oracles a l'era de l'anomenada intel·ligència artificial. 

Biennal 2064 és una exposició sobre els oracles en l’era de l’anomenada intel·ligència artificial. Si els dispositius digitals acumulen tantes dades és per projectar tota mena de pronòstics de futur. És la funció dels algoritmes, que han pres el relleu dels antics oracles. Els nous auguris, però, tenen tots els punts per complir-se: quan prediuen el futur, descarten del present tot allò que no el fa possible. Alhora, editen el passat per ajustar-lo a la predicció que han fet. Mitjançant aquestes lògiques, la predicció ha esdevingut una eina per refinar les possibilitats del que pot ser viscut i pensat en el futur.

La mostra explora la interacció d'aquestes projeccions amb la intel·ligència artificial, entenent el pes que té la memòria en aquest sentit. El passat es converteix en capacitat de predicció i en el present es descarta tot allò que no ho fa possible. Així és com Biennal 2064 presenta algunes d'aquestes singularitats sorgides durant els darrers quaranta anys, com les accions de Kriska Li als anys trenta, la sonda Voyager, els corrents psíquics dels quaranta i cinquanta o els Alconostàsics.

L'exposició es podrà visitar fins al 12 de febrer del 2023.

Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88