0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"Justas i Pellejas" de Provi Casals

\
bonart girona - 11/10/22

Del 3 al 31 d’octubre del 2022 es pot visitar la nova exposició temporal a la Sala d’exposicions de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona Justas i Pellejas de Provi Casals (Caldes de Malavella, 1963). Aquesta mostra, que ha estat organitzada per la Fundació Atrium Artis i la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, és un petit homenatge a les dones de l’alt altiplà lleonès ja que Casals s’endinsa al món d’aquestes dones, repensant el seu cos amb unes escultures toves realitzades amb teles i pells.

Per una part, Las justas són les dones que es quedaven a casa per tenir cura dels fills, no eren mestresses de les seves vides, entre altres raons, perquè moltes d’elles igonoraven totalment que hi hagués res més que allò que coneixien. Per altra part Las pellejas són les dones que servien a les tavernes, dones que estaven en contacte directe amb els homes i això els donava almenys el dret d’escoltar i a saber més coses del món.

Provi Casals és artista i ceramista que es va formar a l’Escola Massana de Barcelona, i més tard va perfeccionar els seus estudis a la Pau Gargallo de Badalona. Actuament fa cursos de raku, ceràmica japonesa, esmalts, torn, etc... I des del 1999 és professora de ceràmica de l’Escola Municipal d’Art de Girona.

Ha fet exposicions individuals i col·lectives a diferents indrets com Barcelona, Girona, Arbúcies, Caldes de Malavella, la Bisbal d’Empordà, etc... Els horaris de visita a l’exposició són de dilluns a divendres de 17:00 a 20:00 hores del vespre i els dissabtes als matins.

Nial nou-180x178canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal