Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Biblioteca

Rafael Masó. Una vida en còmic

Rafael Masó. Una vida en còmic
bonart girona - 10/10/22

Iván García i Josep Pastells són els autors del volum biogràfic Rafael Masó, arquitecte. La vida i l’obra del rellevant creador noucentista. El còmic sobre Rafael Masó (Girona, 1880-1935) va néixer per iniciativa d’Iván García, que va aconseguir una beca Kreas de l’Ajuntament de Girona per tirar endavant el projecte i va proposar a Pastells compartir l’aventura, que finalment ha arribat a bon port gràcies a l’editorial Llibres del Segle, sense cap altre còmic en el seu catàleg. El llibre resultant, de 48 pàgines, que es va presentar a la Farinera Teixidor de Girona, un dels edificis més emblemàtics de Masó i antiga seu d’El Punt Avui. 

Una vida en còmic

Un dels besnets de Rafael Masó Valentí escolta des del llit, encisat, la història del seu besavi, un artista polifacètic considerat un dels arquitectes catalans més destacats del segle XX. El relat ressegueix els moments més importants de la vida de Masó, incloent-hi l'activitat cívica i política, el seu pas pel calabós durant la dictadura de Primo de Rivera, l'amistat amb Prudenci Bertrana i Fidel Aguilar i detalls fins ara inèdits del festeig amb Esperança Bru, que malgrat l'oposició paterna acabaria convertint-se en la seva dona. També mostra els viatges formatius a Europa, les diferents etapes com a arquitecte, les principals obres que va dissenyar i el seu afany de canviar la fesomia urbana de Girona.

Iván García, nascut a Rubí el 1975, crescut a Girona i actualment resident a Mallorca, és un autor de còmics i iŀlustrador autodidacta. Amb guió de Josep Pastells, ha publicat el còmic Ferrater Mora, filòsof (Documenta Universitaria) i, amb guió propi, Por un puñado de dracmas (Grafito Editorial). Coŀlabora regularment a la Revista de Girona. 

Josep Pastells Mascort (la Creueta, Quart, 1966) és periodista i escriptor. Llicenciat en Ciències de la Informació, actualment coordina la Revista de Girona. Ha publicat deu noveŀles, tres reculls de relats, un conte infantil en anglès amb dibuixos de Lluís Lloret, un còmic iŀlustrat per Iván García i un estudi periodístic sobre el Fòrum Carlemany.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal