banner_aire_bonart_horitzontal

Certàmens

Estampa celebra el seu 30è aniversari del 13 al 16 d'octubre

Estampa celebra el seu 30è aniversari del 13 al 16 d\'octubre
bonart madrid - 10/10/22

La fira Estampa celebra el 30è aniversari del 13 al 16 d'octubre al pavelló 5 del recinte firal d'IFEMA MADRID. Una edició commemorativa que compta amb la participació de més de 100 galeries d´art contemporani, amb obres de prop d'un miler d'artistes nacionals i internacionals. Aquesta convocatòria, consolidada com la gran cita de tardor del mercat de l'art a Espanya i una referència per al galerisme i el col·leccionisme al nostre país, compta en aquesta ocasió amb la intervenció de Jordi Teixidor i José María Yturralde com a artistes convidats.

Amb un creixement notable en el nombre de sol·licituds que opten a un estand a la fira, el 30è aniversari compta amb les principals galeries de l'escena galerística nacional, incorporant-se fins a una vintena de nous projectes creats a Espanya els últims anys, que mostren les transformacions i evolució més vibrant del mercat espanyol. D'acord amb la vocació de la fira de ser el referent de l'art contemporani a Espanya, conformen el Programa General les principals galeries del país, entre les quals cal esmentar noms tan destacats com, Juana de Aizpuru (Madrid), Moisés Pérez de Albéniz (Madrid), Cayón (Madrid/Menorca/Manila),  José de la Mano (Madrid), NF/Nieves Fernández (Madrid), Máx Estrella (Madrid), Fernando Pradilla (Madrid), Mayoral (Barcelona), Juan Silió (Santander), Zielinsky (Barcelona), Leyendecker (Tenerife), Álvaro Alcázar (Madrid), ArtNueve (Murcia), Rafael Pérez Hernando (Madrid), ATM (Gijón), F2 (Madrid), T20 (Murcia) i Espacio Valverde (Madrid).

 

Així mateix el Programa General reforça i incorpora les galeries d'última generació com Yusto/Giner (Madrid/Marbella), VETA (Madrid), Arniches26 (Madrid), Cerquone (Caracas/Madrid), Swinton Gallery (Madrid), La Causa (Madrid), Herrero de Tejada (Madrid), Artizar (Tenerife), La Bibi Gallery (Palma de Mallorca), Tuesday to Friday (Valencia), WeCollect (Madrid) o 3 Punts (Barcelona). Destaca atmbé la participació de galeries dedicades a la fotografia com Blanca Berlín (Madrid), Valid Foto (Barcelona), Cámara Oscura (Madrid), Bernal Espacio (Madrid) o A Pick Gallery (Torí, Itàlia).

A la secció comissariada Alicia Ventura acudeixen Ponce + Robles (Madrid), Senda (Barcelona), Rosa Santos (Valencia/Madrid), Jorge López (Valencia), Marta Cervera (Madrid) i Rocío Santa Cruz (Barcelona). 

D'altra banda, Jordi Teixidor i José María Yturralde, com a artistes convidats, presenten sengles obres específicament realitzades per a la fira i el tema de les quals se centra en la seva relació amb la música i el so. Aquest programa commemoratiu del 30è aniversari d'Estampa s'estableix a partir de l'anàlisi i l'estudi de les referències, interessos, influències i aportacions acústiques, científiques i musicals que el compositor i musicòleg Miguel Álvarez Fernández realitza sobre l'obra dels artistes convidats, per reunir-ne els seus resultats en un àlbum commemoratiu amb tota la documentació sorgida de lestudi i una edició daquests sons en un disc de vinil en edició limitada per a col·leccionistes.

 

Nial nou-180x178JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px