BANNERS BONART_1280x150

Exposicions

Nova mirada a la col·lecció de pintura de la Fundació Vila Casas que compta amb nou sotsdirector d'art, Bernat Puigdollers

Nova mirada a la col·lecció de pintura de la Fundació Vila Casas que compta amb nou sotsdirector d\'art, Bernat Puigdollers
bonart barcelona - 22/09/22

Les sales permanents del Museu Can Framis presenten, sota el títol Monòleg, diàleg i concepte, una nova mirada a la col·lecció de pintura de la Fundació Vila Casas. A través d’una selecció àmplia i heterogènia, s’hi recullen mostres destacades de la pintura catalana de mitjan segle XX fins a l’actualitat, amb obres d’artistes de vàlua com són Antoni Clavé, Amèlia Riera, Niebla, Vilató, Jo Milne, Jordi Fulla, Mar Arza, Mario Pasqualotto o Sabine Finkenauer. 

Antoni Vila Casas ha volgut fer un gir a la col·lecció de pintura i ahir al vespre, en un acte privat, va presentar la reordenació de la col·lecció més substancial des que va obrir el museu l'any 2009. Durant l'acte també va presentar el nou sotsdirector d'art de Fundació Vila Casas, Bernat Puigdollers (Barcelona, 1991), un dels historiadors de l'art de les últimes generacions més actius en l'estudi de l'art català de postguerra. La seva feina estarà centrada en les col·leccions permanents de la fundació. Antoni Vila Casas assegura que ha renovat, conjuntament amb Puigdollers, "un 70%" de la col·lecció permanent i que treu a la llum obres que ha comprat en els últims anys i que no havia exposat. 

La selecció, que s’anirà renovant i complementant periòdicament, crea diàlegs entre obres que comparteixen afinitats formals o conceptuals, amb la voluntat de traçar connexions entre artistes de tendències i generacions diverses. Paral·lelament, es posa especial èmfasi en la creació de noves sales monogràfiques dedicades a alguns dels artistes més ben representats a les col·leccions de pintura de la fundació, com són Antoni Llena, Ràfols Casamada, Jaume Plensa, Frederic Amat, Joan Pere Viladecans, Perejaume, Luis Claramunt, Vicenç Viaplana... Alguns d’ells recuperats i defensats recentment a través de la programació d’exposicions temporals. 

En destaca la reorganització integral del vestíbul, actualment presidit per una selecció d’obres de Josep Guinovart i la incorporació al discurs expositiu d’un bon nombre d’obres que han passat a formar part de la col·lecció recentment: pintures de Joan Ponç, Antoni Tàpies, Josep Guinovart, Daniel Enkaoua, així com l’obra premiada en el darrer premi de pintura, de Rafael G. Bianchi.

Nial nou-180x178GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88