download

Exposicions

“Dins i Fora. Transitar entre l'espai públic i privat” Bòlit Mentor 2021/2022

“Dins i Fora. Transitar entre l\'espai públic i privat” Bòlit Mentor 2021/2022
bonart girona - 08/09/22

El Bòlit. Centre d'art Contemporani inaugura el 9 de setembre l'exposició  Dins i Fora. Transitar entre l'espai públic i privat que aplega les propostes desenvolupades durant l’edició 2021/2022 del projecte educatiu Bòlit Mentor, que coproduïm amb la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners. La mostra es podrà visitar fins al 9 d'octubre del 2022

Bòlit Mentor és un projecte que combina educació i creativitat i que consisteix a introduir quatre artistes visuals en instituts de secundaria del territori per tal de desenvolupar un projecte creatiu juntament amb els estudiants, dirigits per un curador d'arts visuals.

En aquesta ocasió, els i les artistes Paula Clay, Aleix Font, Helena Roig i Nicolás Saganías han creat les obres durant la seva estada en residència als instituts Josep Brugulat de Banyoles, Carles Rahola de Girona, Castell d’Estela d’Amer i Santiago Sobrequés de Girona.

L’exposició posa el focus en la relació en la relació que estableixen els i les estudiants, que hi han participat, amb l'espai públic, tant físic com digital, i reflexiona sobre com se situa l'individu dins d'una societat, posant en evidència que les normes de convivència no estan actualitzades als temps complexos que vivim, que succeeix en el fet de transitar del dins i el fora, com es genera aquest trànsit i sota quines normes escrites (contracte social), i costums no escrites, ens relacionem.

D'aquesta manera, els i les artistes han treballat a les aules, des del muralisme (Aleix Font), la fotografia documental (Helena Roig), l'art electrònic i sonor (Nicolás Saganías), i l'art tèxtil (Paula Clay), generant un itinerari de peces per visibilitzar la necessitat d'evidenciar com els i les estudiants se senten part o no de les decisions que es prenen davant d'una cadena d'esdeveniments determinada. Per mostrar com entenen el seu entorn més immediat de relacions, raonant com operen i com ens marquen habitar i transitar per aquests espais, tot generant un debat sobre el valor del col·lectiu i la importància dels joves en la construcció de la societat.

Destriar el trànsit entre el dins i el fora està cobert de matisos que en la majoria de les ocasions no sabem discernir ni percebre.

JP_Bonart-180x180-Online_banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px