JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

"Tom Carr. De la gravetat a la llum" al Museu Florencio de la Fuente

\
bonart requena - 28/07/22

El Museu Florencio de la Fuente presenta, del 22 de juliol al 23 d'octubre, l'exposició Tom Carr. De la gravetat a la llum. La mostra, comissariada per Joan Gil, es planteja com una retrospectiva que parteix de les obres de finals dels anys vuitanta fins a la creació actual. La mostra s'esbossa a partir de la idea d'una escultura que s'expandeix com una exploració de la forma originària, que es mou i es desenvolupa envaint l'espai creat, sigui real o fictici.

Doctor en escultura per la Facultat de Belles Arts de Barcelona, ​​Tom Carr (Tarragona, 1956) s'incorpora a l'escena artística ja des de començaments dels anys 80 amb instal·lacions on desenvolupa una producció escultòrica de la qual extreu tot el superflu per assolir una simplicitat formal d'indiscutible força i bellesa.

A partir del 1983 comença a desenvolupar, paral·lelament a les instal·lacions, una obra escultòrica basada en figures arquitectòniques: torres, escales, zigurats, arcs… emprant fusta per després pintar-la. Tota la seva obra sembla expandir-se formalment i conceptualment cap a l'exterior mitjançant organitzacions arquitectòniques i geometries elementals generadores d'energia i simbolisme com són l'espiral, el cercle, l'hèlix o la piràmide.

Carr és un dels artistes més actius en instal·lacions lumíniques que trasllada a la llum tot el potencial escultòric. La seva evolució transita des d'unes creacions volumètriques amb materials pesants, passant per unes estructures aèries, fins a les darreres obres totalment immaterials i etèries. La fisicitat objectual ha donat pas a la llum, l’energia i el color, mentre que les formes s’han anat simplificant i buscant els mínims elements.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88