download

Exposicions

Andreu Buenafuente inaugura "Jazz" a la Fundació Cuixart

Andreu Buenafuente inaugura \
bonart palafrugell - 27/07/22

A partir del divendres 15 de juliol es pot visitar l’exposició temporal del reconegut humorista i comunicador Andreu Buenafuente titulada Jazz a la Fundació Cuixart de Palafrugell.

Jazz és una exposició d’obres que ens ofereix la mirada de l’artista, una col·lecció inspirada en la música. Les obres de l'Andreu giren entorn de l'expressionisme i del fauvisme, una mica seguint la influència de l'art brut, colorista i amb influències de Miró, Henri Matisse inclús una mica de Dau al Set. Cal dir, que fa més de trenta anys que l’Andreu ve omplint llibretes i carpetes amb les seves il·lustracions i pintures. Un dels més importants comunicadors del nostre país que amb el seu talent manté viva la seva estela. Abandonant aquest vessant, allunyant-se del món de l'humor, però mai de la comunicación, Buenafuente s'obre ara una oportunitat especial amb què té també molt a dir.

Per la seva part, cal recordar que des de l'estiu del 2014 la Fundació Cuixart es viu una atmosfera artística que acompanya les vetllades musicals durant les nits Jazz ja que s'obren les portes del taller del pintor Modest Cuixart per oferir una exposició de pintura. Cada any es convida a un pintor que conviu en l'espai de treball de Cuixart. Enguany, de manera inèdita i per primera vegada en solitari, Andreu Buenafuente exposa la seva pintura.

Com a profund intel·lectual, Buenafuente, segueix les passes d'aquells que expressen les seves inquietuds i la seva mirada en l'actualitat tant sigui a través de l'escriptura, com la música, la comunicació, la il·lustració o la pintura. Modest Cuixart va ser un gran artista i també va ser un profund intel·lectual que no tenia una explicació filosòfica clara per descriure les seves obres i sempre queia en la frase "és la mà la que pensa".

Per Andreu Buenafuente pintar i dibuixar és una acció que el completa, una extensió de si mateix amb la que continua explicant què passa. El canal de sortida del món interior dels inquiets i els imparables, un canal filosòfic al servei de l'art, un acte de comunicació, que si es mostra és un gest generós envers tothom.

Comunicador, humorista i artista

Andreu Buenafuente va nèixer el 24 de gener del 1965 a Reus (Tarragona), i a més de ser un dels comunicadors i humoristes referents del país, té una àmplia trajectòria artística. Buenafuente experimenta i gaudeix amb diferents arts plàstiques, des de la pintura fins a la il·lustració, passant per la fotografia. Andreu té una relació especial amb l'art, és un món en el qual s'ha submergit i que cada dia que passa intenta depurar més la línia, la tècnica, el concepte. La passió per la creació l'ha desenvolupat al llarg de tota la seva trajectòria professional i, en concret, la pintura és una disciplina en la qual porta treballant des de fa més de 30 anys, creant obra compulsivament. Ell es defineix com autodidacta 100% formant-se a si mateix i sempre aprenent dels seus artistes de referència.

Segons Andreu, "El camí de l'art és llarg però molt bonic. Quan aconsegueixes expressar un sentiment amb l'art, el plaer és incomparable, màgic, gairebé etern". L'obra d'Andreu pren com a punt de partida tot el seu món interior i pensament que tracta de representar gràficament. Unes pintures i il·lustracions en les quals els colors i negres, composició i traç, es plasmen amb força i delicadesa en tota la seva obra. "És el misteri apassionant de veure néixer formes, cossos, símbols que ni tu havies imaginat. Però és la teva mà, el teu pinzell el que els dona la vida. On estaven?", reflexiona Andreu.

Buenafuente ha participat en diverses exposicions col·lectives a Barcelona i Girona a més d'haver col·laborat en publicacions com el New York Times i en projectes de la mà de grans marques. En l'àmbit editorial, ha publicat el seu primer llibre d'il·lustracions No entenc res (Reservoir Books) i el seu diari il·lustrat Riure és l'única sortida (Harper Collins).

Aquesta exposició es podrà visitar fins al 3 de setembre, de dijous a dissabtes 18:00h a 21:00h i diumenges de 10:00h a 13:00h al taller del pintor Cuixart a la Fundació Cuixart de Palafrugell.

Després d'un llarg parèntesis la Fundació Cuixart reprèn l'activitat obrint portes per acollir la 7ena edició dels cicles de concerts de jazz que es varen inciar l'any 2014. Enguany la Fundació comptarà amb la col·laboració d'Oriol Romaní, qui ha programat aquest estiu amb 5 concerts repartits entre els mesos de juny, juliol, agost i setembre. El repertori d'aquesta proposta gira sempre entorn al Jazz Clàssic.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1