817x68-cat

Notícies

Barcelona acull el primer congrés de Philea, que aglutina 10.000 fundacions europees

Barcelona acull el primer congrés de Philea, que aglutina 10.000 fundacions europees
bonart barcelona - 31/05/22

Philea (Philanthropy Europe Association) celebra fins aquest dimecres, 1 de juny, el seu congrés anual a Barcelona amb la participació de més de 600 persones i amb la Fundació ”la Caixa” com a amfitriona.

Entre altres ponents, hi participaran la directora de la Fundació Europea per al Clima, Laurence Tubiana; el director de l'Organització Internacional per a les Migracions, António Vitorino; i el director de l'Agència dels Drets Fonamentals de la UE, Michael O'Flaherty. Amb el lema Filantropia unida. El moment és ara Philea celebra el seu primer congrés d'aquestes característiques com a plataforma filantròpica després de la integració de l'European Foundation Centre (EFC) i la Donors and Foundations Networks in Europe (Dafne), informen els organitzadors en un comunicat.

“La Fundació ”la Caixa” és membre de l’European Foundation Centre des del 2010. També som membres de les associacions de fundacions espanyola i catalana des de fa més de trenta anys. Estem convençuts que sense la filantropia el món seria molt pitjor del que és. I quan parlo de filantropia em refereixo també a la feina dels centenars d’entitats socials que formen part de la xarxa de la Fundació ”la Caixa”, sense les quals no seríem capaços d’arribar als beneficiaris”, va explicar Antoni Vila Bertrán, director general de la Fundació ”la Caixa”, durant la seva intervenció a l’obertura del congrés.

Durant el desenvolupament del congrés, han tingut lloc una desenes de conferències i taules rodones, amb el conflicte d'Ucraïna com a tema destacat però amb tres eixos generals, un dels quals és Un planeta, una salut: que aborda les fundacions a la prevenció de pandèmies i altres amenaces socials o de salut (moltes, vinculades a l'explotació de recursos naturals), i aborda també l'òptica climàtica de les activitats de les fundacions. Units en la diversitat analitzarà com desenvolupar la resiliència davant de les desigualtats (agreujades per la Covid-19) i la relació entre Nord i Sud per promoure la inclusió social. El tercer eix és La cultura i la creativitat com a catalitzadors de canvi per afavorir la democràcia i la cohesió social, en contra de les fractures socials, inclosa la digital.

Visites Palau Moja_180x180bonart-1_1

Et poden
Interessar
...