canal-mnactec-1280-150

Exposicions

"Fragmentos de su imán" de Cristóbal Ortega a la Galeria Miguel Marcos

\
bonart barcelona - 24/05/22

A partir del dissabte 21 de maig a les 11 hores del matí l’artista malagueny Cristóbal Ortega (Alhaurín de la Torre, Màlaga, 1970) presenta la seva exposició temporal Fragmentos a su imán a la galeria Miguel Marcos de Barcelona. Ortega, que viu i treballa entre Pequín i Màlaga, estudia arquitectura a la Universitat de Sevilla, dedicant-se professionalment a la pintura des dels anys 90.

El 2010, i després d'una exposició a l'Institut Cervantes de Pequín, decideix instal·lar-se a la Xina. La seva obra es caracteritza per la representació de successions de notes pictòriques de diversos timbres i formes, harmonitzades com en una arrabassadora partitura.

L’artista utilitza una tècnica que parteix de la sudoració, és a dir, del traspirar de l'oli a través de les fines capes de lli, és per aquest motiu que als seus quadres Ortega els anomena “Sudoraciones”. Per altra part, el visitant pot apreciar els colors que s'entremesclen en les seves obres i interactuen entre elles generant sinergies i moviments varis. L'essencial dels seus quadres sorgeix de l' harmonització de contraris, de l'ímpetu i la contenció, de l'expressió i la formalitat, del fons i la forma, del que jau en el profund i del que es mou a la superfície, del que Deleuze va anomenar, l'hàptic.

Aquesta mostra es podrà visitar fins al mes de juny del 2022.

BanerRocas180x180Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px