Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Conveni de col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i la Federació Espanyola d’activitats subaquàtiques (FEDAS)

Conveni de col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i la Federació Espanyola d’activitats subaquàtiques (FEDAS)
bonart barcelona - 20/05/22

La inauguració de l'exposició Naufragis. Història submergida, el passat 28 d’abril, va constituir el marc més suggeridor per a la signatura d’un conveni de col·laboració entre dues entitats que treballen pel respecte, la valorització, la conservació i la difusió del ric patrimoni arqueològic subaquàtic: el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i la Federació Espanyola d’activitats subaquàtiques.

El MAC gestiona des de 1994 el Centre d’Arqueologia subaquàtica de Catalunya (CASC), que té com a missió la recerca, protecció i difusió del patrimoni subaquàtic català. Per la seva part, la FEDAS, que agrupa a més de 30.000 afiliats arreu de l’estat espanyol, col·labora també  activament en la conservació i protecció del patrimoni subaquàtic, tant natural com cultural.

El MAC i la FEDAS volen actuar conjuntament tot donant suport en excavacions arqueològiques, participant en estudis científics amb universitats catalanes de renom, mitjançant la realització d'activitats de conscienciació i difusió adreçades al públic en general, especialment centrades en la comunitat de submarinistes esportius.

Mitjançant aquest conveni, ambdós organismes col·laboraran en actuacions destinades a l’estudi, protecció i difusió del patrimoni arqueològic subaquàtic, i especialment en l’organització d’activitats d’informació i sensibilització envers aquest patrimoni adreçades a la comunitat de submarinistes esportius federats i al conjunt de la societat.

Durant l’acte de signatura del conveni, el director del MAC Jusép Boya i el president de FEDAS Eduard Centelles, que han estat acompanyats per Pep Fillat, director del comitè científic de la federació, i de Rut Geli, responsable del Centre d’Arqueologia subaquàtica de Catalunya (CASC), han remarcat la necessitat d’apropar el coneixement del patrimoni subaquàtic a la ciutadania. La signatura del conveni possibilitarà també la visita gratuïta  de tots els membres de la federació que ho desitgin de l’exposició “Naufragis. Història submergida” que actualment es presenta al MAC, i que vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni subaquàtic català, i la història, problemàtiques i mètodes de l’arqueologia subaquàtica, tot celebrant el 30è aniversari de la creació del CASC.

Impremta Pages - banner-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1