Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Revelar- se" a la Fundació Valvi

\
bonart girona - 13/05/22

Des del 10 de maig es pot visitar l’exposició temporal Revelar- se dels artistes Sergi Batlle, Montserrat Gimferrer, Jaume Llorens i Mercedes Werner a la Fundació Valvi de Girona. Segons Gemma Nomen (historiadora de l’art) “el que ens presenten a la Valvi són recerques individuals i treballs independents, realitzats des de diferents concepcions i aproximacions que responen a les seves inquietuds. En alguns casos els artistes tenen mirades comunes i paral.lelismes, am la natura i el paisatge com a denominador comú i amb un llenguatge sovint abstracte, i en alguns casos, surrealista. Els uneix també l’artífex de l’exposició, Jaume Geli, l’artista visual que ha aconseguit reunir les persones en el mateix espai”.

Per una part, Sergi Batlle amb “Cubil” presenta el resultat d’una recerca que va iniciar ja fa sis anys i que segueix en curs en la població d’Orce, petita localitat situada al nord de Granada.

Mitjançant el llenguatge fotogràfic, Batlle fa patent la fragilitat del rumb de la història, fàcilment alterable per la descoberta del fòssil. També ens qüestiona l’escala petita i humana, a partir d’un muntatge de vint imatges, on s’entreveuen els indicis del rastre humà, de l’erosió, i en definitiva, del pas del temps. La mostra de Montserrat Gimferrer amb Empty name/Nom buit fa referència el que et diuen les imatges en el procés de convertir-les de format Raw a Tiff. Són imatges digitals, impreses per Ferran Giménez, tot i que en general Gimferrer gaudeix més amb el treball físic i acotat de l’analògic.

En aquesta exposició Gimferrer ens presenta una sèrie de fotografies realitzades recentment i impreses a gran format, on sintetitza els paisatges de la seva vida entre Catalunya i Anglaterra, país on viu des de fa trenta anys. S’hi poden apreciar paisatges de la Costa Brava i la piscina termal de Caldes de Malavella, fins al mar de Brighton i la boira anglesa.

La tercera exposició és la de Jaume Llorens titulada Després de la pluja i exhibeix unes imatges realitzades en el període sortint del confinament del 2020, en uns mesos de retrobament amb la natura i de la reconnexió personal. Aquest període reflexiu va portar al Jaume a aproximar-se contemplativament a les nostres arrels. El silenci i la solitud embolcallen les imatges, les quals recullen, en paraules del Jaume “escenes molt mínimes”, que suggereixen camins, però que no els expliciten. Apunts d’allò més bàsics. Són molt importants els espais buits que l’espectador podrà, si vol, omplir per acabar el seu propi relat”.

La quarta mostra, és la de Mercedes Werner Revelar-se: entre la llum i la foscor, que ens situa en un exercici d’exploració sensorial, edificat amb nivells sobreposats de contingut i significat que l’artista ens presenta en forma d’instal.lació. L’espai es compon de diverses branques que neixen de les parets, fulles seques per terra; els paisatge exterior vers l’interior personal, cercant entrada com la llum ho fa a través de l’objectiu. L’exposició es podrà visitar fins al 25 de juny del 2022 de dilluns a divendres de 17a 20 hores i els dissabtes matins i de 17 a 20 hores de la tarda.

banner-oro-180x180-geneBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1