0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Carme Pinós, Premi Nacional d'Arquitectura 2021

Carme Pinós, Premi Nacional d\'Arquitectura 2021
bonart palma - 11/05/22

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez Jiménez, farà entrega, el 26 de maig, del Premi Nacional d'Arquitectura corresponent al 2021 a l'arquitecta Carme Pinós en una cerimònia que se celebrarà aquell dia a les 19.00 hores a la Llotja de Palma. L'acte de lliurament compta amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

Carme Pinós rep així el Premi Nacional d'Arquitectura 2021, màxim guardó espanyol en el camp de l'arquitectura, premiant el seu treball i trajectòria que l'ha portat a convertir-se en un referent per a l'arquitectura tant a nivell nacional com internacional. La prestigiosa arquitecta nascuda a Barcelona va ser seleccionada pel jurat per rebre el Premi Nacional d'Arquitectura 2021 a proposta de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran, la Fundació Arquia, la E.T.S.A. de València i el Consell Superior de Col·legis dArquitectes dEspanya (CSCAE).

Presidit per Margarita Langarita Sánchez, el jurat va destacar de Pinós “la responsabilitat social i la sostenibilitat perseguida en els seus projectes” i va fer menció així mateix a “la seva transversalitat com a professional, promovent el diàleg de l'arquitectura amb altres disciplines i demostrant una gran capacitat divulgativa tant dins com fora de les nostres fronteres”.

Composició del jurat

El jurat del Premi Nacional d'Arquitectura 2021 ha estat format per Álvaro Siza Vieira, Premi Nacional d'Arquitectura 2019; Alberto Campo Baeza, Premi Nacional d'Arquitectura 2020; Luis Fernández-Galiano (a proposta de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando); Mar Loren Méndez (a proposta de la Conferència de Rectors d'Universitats espanyoles); Sol Madridejos Fernández (a proposta del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya); Eva Armas Gil (a proposta de la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya); i María Langarita Sánchez (a proposta de la Direcció General d'Agenda Urbana i Arquitectura). Així mateix, el secretari del jurat va ser el director general d'Agenda Urbana i Arquitectura, Iñaqui Carnicero, i la secretària d'actes va ser Marta Callejón Cristóbal, subdirectora General d'Arquitectura i Edificació.

Imatge: Escola Massana, Barcelona. Came Pinós, 2017. Fotografia de Duccio Malagamba

canal-mnactec-180-180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90