canal-mnactec-1280-150

Exposicions

"I am still alive" de Raquel Friera al Casal Solleric

\
bonart palma - 10/05/22

El 12 de maig a les 19.30 h, el Casal Solleric inaugura l'exposició I am still alive de Raquel Friera, guanyadora del Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals 2019,  a la planta entresol del Casal Solleric. L'exposició es podrà visitar fins al 31 de juliol del 2022.

El projecte I am still alive reviu la història de l'art reescrivint, col·lectivament, la història de la vulnerabilitat de les dones. Es desplaça històricament allò conceptual d'On Kawara cap a allò vivencial, allò individual de la seva obra cap a allò col·lectiu, reescrivint la meva vida a partir de les dones que he volgut, situant els afectes com a centre de la pràctica artística de qualsevol i, alhora, convocant la vulnerabilitat singular i compartida de totes i cadascuna de les dones.

Com explica Patricia Mayayo, "I am still alive, de 2022, és una reinterpretació de la mítica performance amb el mateix nom de l’artista conceptual japonès On Kawara. Com altres artistes de la seva generació, On Kawara aspirava a una despersonalització emotiva de la pràctica artística que esquivàs el mite romàntic de l’artista geni. La versió de Friera està formada per 24 postals en què figura la frase “Encara estic viva” (en diversos idiomes) que li envien amigues seves, dones amb qui manté un vincle afectiu important, però amb les quals ha anat perdent el contacte quotidià per raons diverses. Les postals (que, a diferència de la tipografia impersonal dels telegrames d’On Kawara, estan escrites a mà i decorades, a vegades, amb dibuixos, collages i altres missatges personals) van acompanyades de 24 peces (fotografies, instal·lacions, objectes…) dissenyades específicament per Friera per a cada una d’aquestes dones. L’obra es completa amb un vinil en el qual l’artista reprodueix una carta pòstuma que escriu a On Kawara, amb la qual cosa teixeix, així, un vincle intel·lectual i afectiu amb l’artista que desafia les limitacions del temps i de l’espai." 

Eude, genericbanner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88