BONART_1280x150

Notícies

Comic Barcelona celebra el seu 40 aniversari

Comic Barcelona celebra el seu 40 aniversari
bonart barcelona - 06/05/22

Comic Barcelona celebra el seu 40 aniversari amb una edició que pretén atreure a tota mena de públic, des del familiar o ocasional a l'aficionat de sempre. En la seva àmplia programació comptarà amb una sèrie d'actes entorn d'aquesta notable efemèride, amb una exposició com a columna vertebral que repassarà la trajectòria del festival des dels seus inicis, amb informació cronològica sobre artistes, exposicions, fets i anècdotes, destacant una selecció de fotografies que reflecteixen el pas del temps, on autors i autores d'ahir i avui podran trobar-se, a més de veure l'ambient i l'afició.

Aquesta mateixa mostra compta amb un segon bloc dedicat a repassar tot allò que ha esdevingut en el món del còmic des que va tenir lloc la primera edició del Saló, proposant una visió històrica de l'evolució d'aquest art en paral·lel, il·lustrada amb una línia temporal que indica alguns dels esdeveniments més importants d'aquestes quatre dècades.

Aquesta exposició es complementarà amb diverses taules rodones, programades a la Sala Comic 4, que repassaran aquests 40 anys de la història del Saló i de la història del còmic a les nostres fronteres, amb alguns dels seus principals protagonistes: autors/as premiats/as, editors, col·laboradors, divulgadors... Així, es parlarà de còmic i la seva autoria i evolució en diferents èpoques, debatent temes com què representa fer el cartell del Comic Barcelona. Evidentment, tindrà presència l'origen de l'esdeveniment amb alguns dels seus impulsors En aquest 40 aniversari s’ha volgut posar el focus també en el món de l’autoria nacional, i és per això que enguany el Comic Barcelona té més convidats que mai, amb una llarga llista d’artistes nacionals, segurament la més llarga mai feta amb convidats autòctons. Tots ells participaran en trobades, taules rodones i altres activitats i comptarà també amb la presència de Jacques Tardi, Peter Bagge, Brecht Evens i Kat Leyh entre d’altres estrelles internacionals reconegudes.

A part de l’exposició del 40 aniversari, en aquesta 40ª edició del Comic Barcelona, també es podrà veure una mostra dedicada a l’obra d’Aroha Travé, autora que va guanyar el Premi Autor/a Revelació de la passada edició.

Un premi que aquest any ha canviat de nom. A partir d’ara aquest guardó porta el nom de Miguel Gallardo, un autor importantíssim de la nostra història del còmic i també molt vinculat al propi Saló, que ens ha deixat aquest mateix any. Però Gallardo serà molt present en aquesta edició gràcies a l’exposició que el saló li ha dedicat i també a la projecció del documental “María y yo”. En un moment en què l’art de la vinyeta cada cop està més present en la vida cultural, el còmic està atrapant cada vegada més lectors d’edats diverses.

Amb aquesta idea al cap, el 40 Comic Barcelona vol potenciar enguany la secció Comic Kids, pensada per a un públic entre els 5 i els 12 anys, amb propostes que poden gaudir amb tota la família: tallers de dibuix, contacòmics, exposicions, i també trobades amb autors de còmics infantils i juvenils.

L’espai compta també amb seccions habituals com el Comic Play, amb diferents propostes per divertir-se a través dels còmics, Comic Xapa, un servei per a convertir en xapes els dibuixos dels nens, i la ComicTeca, on podran llegir algunes de les últimes novetats en còmic infantil i juvenil. Una manera de compartir amb els més petits de la casa la passió pel còmic.

Eude, genericcanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90