818x68-Bonart-IA

Exposicions

Eva López inaugura "Sense distància" a l'Espai "La Peixera" del Terracotta Museu

Eva López inaugura \

El proper divendres 22 d’abril a les 19.30 hores del vespre s’inaugura la nova exposició temporal de la ceramista Eva López titulada Sense Distància a l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà.

Aquesta mostra, que forma part del cicle d’exposicions temporals que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal comissaria a l’espai “La Peixera”, està composada per un conjunt d’obres de recent creació que, com s’insinua en el seu títol, neixen durant aquests dos últims anys de pandèmia i distanciament social.

Un dels eixos d’interès que es pot veure en el treball artístic de López és la “seriació”, que és una pràctica habitual al taller que ella intenta transformar en una fórmula més creativa, sempre amb el torn com a eina principal. Per aquesta sèrie ha modelat al torn un seguit peces seriades amb la mateixa forma, dimensions i característiques, però

després les ha modificat, fent que evolucionin fins a esdevenir úniques. En aquesta exposició es pot apreciar com les peces s’uneixen i troben noves formes sorgides de la suma de les parts sense respectar distàncies de seguretat.

Ceramista utilitària i artística internacional

Eva López és nascuda a Barcelona, i actualment es troba establerta a Esplugues de Llobregat, ciutat de tradició ceramista. El 1980 va iniciar els seus estudis artístics a l’Escola Massana, en l’especialitat de ceràmica. També es va formar a l’Escola d'Arts Aplicades de Barcelona-Llotja el 1985. Finalment, el 1998 es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, en l’especialitat d’Escultura. El 2018 va rebre el Diploma de Mestra Artesana de la Generalitat de Catalunya.

López ha combinat la seva carrera artística i professional en el camp de la ceràmica amb la docència, vessant on cal destacar que ha estat professora a l’Escola Massana i a l’Escola d'Art del Treball de Barcelona, a més d’haver estat copropietària de l’escola Passatge 29. Durant la seva trajectòria ha dut a terme projectes internacionals com el mural ceràmic per a l’estació central del metro d’Estocolm –un treball que va realitzar juntament amb l’artista suec Jörgen Fogelquist–, passant per murals per a residències particulars o per a empreses com les Caves Mont Marçal o l’aparador pel Centre d’Artesania de Catalunya.

En el seu taller s’ha dedicat principalment a la fabricació de ceràmica utilitària elaborada artesanalment i a la ceràmica artística. La seva obra s’ha pogut apreciar tant en exposicions individuals com en mostres col·lectives, a més d’haver participat en biennals internacionals de ceràmica com són les del Vendrell i Esplugues de Llobregat.

La mostra es podrà visita fins al 17 de juliol del 2022 de dimarts a dissabte de 10-13 hores (matins) i de 16-19 hores (tardes) i els diumenges de 10 a 14 hores.

Eude, genericLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...