banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

"Arxius Lambda. El projecte del museu Munch d'Oslo" a CentroCentro

\
bonart madrid - 18/04/22

CentroCentro presenta del 22 d'abril al 28 d'agost l'exposició Arxius Lambda. El projecte del museu Munch d'Oslo. L'exposició comissariada per Valentín Roma, i coproduïda per CentroCentro, La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona i arc a rêve de Bordeus, documenta els dotze anys de treball que estudioHerreros ha dedicat al projecte i la construcció del Museu Munch d'Oslo.

El nom de l'exposició, Arxus Lambda, utilitza el lema sota el qual es va emparar l'anonimat de la proposta d'estudi Herreros al concurs internacional fallat el 2009 que, inusualment, va ser usat pels mitjans fins que es va començar a construir l'edifici. Lluny de les gramàtiques manejades per les exposicions d'arquitectura, la idea d'arxiu es manifesta aquí mitjançant una sèrie de materials que documenten la història interna del projecte i que no solen veure la llum ja que es consideren "paper burocràtic", evitant els plans habituals i fotos en què no queda rastre de les innombrables contingències que acompanyen els processos de disseny i posada en obra.

Enmig d'una conjuntura en què els museus estan repensant les atribucions i els sentits públics, l'exposició reivindica la necessitat d'acostar-se a un cas radicalment diferent: el d'una institució museogràfica que es construeix des de zero, el d'una ciutat que muta la seva fesomia amb l'aparició d´un nou element arquitectònic, el d'uns usos ciutadans i col·lectius que donen sentit a una infraestructura cultural.

Així, Arxius Lambda. El projecte del museu Munch d'Oslo ens ensenya com les noves maneres de fer arquitectura són el resultat d'intensos processos de diàleg polític i social, de col·laboracions a llarg termini entre agents diversos. Cal destacar, entre els nombrosos documents que es presenten, les imatges inèdites que el fotògraf Iwan Baan ha realitzat de l'edifici i el seu entorn, les quals no ho mostren des d'una perspectiva fetitxista o objectual, sinó des d'un prisma situat i d'ús imprevist.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1