Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Abcedari Solidari, Homenatge a Miquel Martí i Pol" a l'Espai Carmen Thyssen

\
bonart sant feliu de guíxols - 14/04/22

L'Espai Carmen Thyssen acull l'exposició Abcedari Solidari, Homenatge a Miquel Martí i Pol, que es podrà visitar des del 9 d'abril fins al 12 de juny de 2022.

L’obra de Miquel Martí i Pol s'erigeix com una de les aportacions poètiques més importants de la literatura catalana contemporània. Aquesta exposició s’ha dissenyat a partir de la seva obra Abcedari una joia solidària que va escriure amb la complicitat del seu amic personal Ramon Besora. El llibre és un recull de vint-i-sis haikus (poemes japonesos de disset síl·labes que estan ben presents a la poesia catalana).

Un haiku per a cada lletra de l’abecedari amb la temàtica de la solidaritat com a fil conductor. La diferència i la indiferència, l’acollida o la pèrdua hi són presents al costat de temes més socials i compromesos habituals en la seva literatura com el dolor, la malaltia o  l’adversitat. Martí i Pol hi escriu l’alfabet secret de la solidaritat humana, creant un refugi pels somnis on l’espai per creure en els altres és la diferència.

S'ha demanat a artistes visuals poetes, escriptors i escriptores que inspirant se en algun dels vint i sis haikus de Martí i Pol, produeixin una obra nova, reinterpretant los vint anys després. El resultat d’aquesta feina és l’exposició. Un nou projecte on unim novament art i literatura.

Un dels artistes de la mostra és Joan Jordà, reconegut pintor de l’obra “La Retirada”. Jordà fou fill de Sant Feliu de Guíxols, nascut l’any 1929 i mort l’any 2020, als 91 anys. Als nou anys va exiliar-se amb la seva família a França, on ja va viure sempre més (a Tolosa). Des del Museu d’Història de la Ciutat, en col·laboració amb l’Espai Carmen Thyssen, se li ha volgut retre homenatge en aquesta mostra, ubicant una de les seves peces en un dels espais més singulars.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1DP_Bonart-180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px