Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Fundació Foto Colectania dedica una mostra al fotògraf llatinoamericà Martín Chambi

Fundació Foto Colectania dedica una mostra al fotògraf llatinoamericà Martín Chambi
bonart barcelona - 31/03/22

De l’1 d’abril al 12 de juny, la Fundació Foto Colectania, en col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell, presenta l'exposició Martín Chambi i els seus contemporanis. Els Andes fotografiats, comissariada per Andrés Garay i Stefano Klima. L'exposició reuneix més de 100 fotografies d'època procedents de la Col·lecció Jan Mulder, el major llegat de fotografies originals d'època de Martin Chambi.

Martín Chambi representa un punt d'inflexió a la fotografia llatinoamericana de la primera meitat del segle XX. Va dedicar tota la seva vida a la fotografia i la seva obra ha estat àmpliament reconeguda, tant al seu temps com al nostre. D'origen indígena, Chambi (Coaza,1891- Cusco, 1973), va fotografiar durant anys els Andes peruans, reivindicant el passat prehispànic a través d'imatges de ruïnes incaiques i el retrat de la vida de les comunitats andines a principis del segle XX.

D'aquesta manera, Chambi incorpora a la fotografia local de l'època una nova perspectiva, proposant una mirada unificadora del Perú i donant-hi llum a discursos indigenistes que començaven a cobrar força en aquest territori.

El 1924 fotografia Machu-Picchu, sent el segon a realitzar-lo després d’Hiram Bingham, qui ho havia fet el 1913 per a la revista National Geographic. A partir d'aquesta experiència, el seu treball entra en una nova etapa on el control de la llum, la forma, l'espai i la textura, sumat a una manera molt particular d'enquadrar, el converteixen en un emblema de la fotografia contemporània i documental al Perú i Amèrica Llatina.

En aquesta exposició, les fotografies de Martín Chambi dialoguen amb obres dels fotògrafs Irving Penn, Eugene Harris, Werner Bischof, Robert Frank, Pierre Verger, Max T. Vargas, Luigi Gismondi i Manuel Mancilla, entre d’altres, que van visitar les zones del sud Andes peruà durant el mateix període que Chambi. La confrontació de totes aquestes mirades amplia la construcció de l'imaginari col·lectiu sobre la mil·lenària cultura andina d'aquesta època, al mateix temps que mostra l'important llegat que va marcar la producció fotogràfica dels seus predecessors.

La-Galeria-201602-recursthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90