JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

La Fundació Suñol celebra 20 anys

La Fundació Suñol celebra 20 anys
bonart barcelona - 31/03/22

La Fundació Suñol celebra els 20 anys de la seva creació al 2002 presentant una programació que incideix en els principals eixos de l’entitat: conservar i difondre la Col·lecció Suñol Soler, donar suport a la creació contemporània, teixir vincles amb el territori i apropar l’art a la ciutadania a través de programes públics, educatius i d’accessibilitat de qualitat.

A l’abril es presentarà IN>TRA. La pràctica artística com a model d’experiència, conjuntament amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, una exposició que incidirà en les problemàtiques al voltant de les humanitats digitals, els nous materialismes i la incidència d’aquests a l’art.

Posteriorment, al maig, es presentarà la versió expositiva del projecte Va començar amb l’aigua, a càrrec de la comissària Alexia Medici, qui reunirà en un mateix espai les creacions del projecte original concebut per a la plataforma digital Shortcut de la Fundació Suñol. Amb la voluntat de reflexionar al voltant de la memòria històrica i la creació contemporània, la comissària va proposar un model de ruta autoguiada en deu localitzacions dels districtes de Sants-Montjuïc i Les Corts.

A la tardor, la Fundació Suñol col·laborarà amb el Museo de Arte Abstracto Español de Cuenca de la Fundación Juan March en diàleg amb la Col·lecció Suñol Soler, contraposant el col·leccionisme de dues figures cabdals: Fernando Zóbel i Josep Suñol Soler, amb obres contemporànies, en un projecte que estarà comissariat per Glòria Picazo. Es tracta d’una ocasió excepcional en que es generarà un innovador diàleg entre les col·leccions de Zóbel i Suñol i projectes artístics contemporanis de nova creació, entenent el col·leccionisme com una mirada vers l’art en contínua revisió.

Al llarg de 2022 la Fundació Suñol també presentarà la Col·lecció Suñol Soler en diferents seus del territori català (Vilanova i la Geltrú, Caldes d’Estrac i Vilafranca del Penedès) amb l’exposició Signes i escriptures, i a l’estiu una selecció d’obres de l’artista Zush viatjaran a Eivissa per formar part de l’exposició que el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) dedicarà a l’artista.

Eude, genericcanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal