banner-1280x150-gene

Exposicions

L’exposició col·lectiva "Correlats" ens endinsa en l’obra de Gabriel Ferrater

L’exposició col·lectiva \
bonart torroella de montgrí - 31/03/22

L’exposició col·lectiva Correlats, que es podrà veure de l’1 al 25 d’abril a la capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), reuneix una trentena d’obres de setze fotògrafs diferents conviden l’espectador a endinsar-se en l’obra poètica de Gabriel Ferrater (Reus, 1922-Sant Cugat del Vallès, 1972)

L’exposició és una iniciativa de Foto Torroella que, d’aquesta manera, homenatja el poeta en l’any de la celebració del seu centenari. De fet, és l’única iniciativa de l’Any Ferrater que conjuga la poesia i la fotografia. 

Els participants en l’exposició han pres, cadascun d’ells, un poema de l’autor de Les dones i els dies com a referència per a les seves fotografies. La trentena d’obres que s’exposen a Correlats inclouen el text de Ferrater que les ha inspirat. 

“Les i els fotògrafs de Foto Torroella s’han plantejat l’exigent repte d’aprofundir en els correlats de Gabriel Ferrater. El resultat final és una sèrie d’imatges que ens remeten a l’univers poètic de Ferrater i ens conviden a passejar-hi com si ho féssim amb la mirada penetrant del poeta”, conclou, a propòsit de la mostra, l’enginyer i escriptor Jordi Font-Agustí. 

“Escrita entre els anys 1960 i 1968, la poesia de Ferrater va ser molt innovadora i va aportar a la poesia catalana una observació de l’experiència moral de l’ésser humà despullada de romanticismes. L’erotisme franc i el pas del temps són una constant, d’aquí que la seva obra s’aplegui sota el títol de Les dones i els dies”, recorda també Font-Agustí en el text que acompanya el llibret que s’ha editat per Correlats

Sota l’empara de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i dels ajuntaments de Reus i de Sant Cugat del Vallès, l’Any Gabriel Ferrater vol, “no tant descobrir el poeta sinó de celebrar que sigui tan present, per tantes bandes i amb tant de pes, a la tradició més viva”. Sota l’Any Ferrater s’hi ha aplegat diferents actes d’homenatges i nombroses activitats arreu del país. 

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px