Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

"Cara a cara. Picasso i els mestres antics" al Museu Picasso Màlaga

\
bonart màlaga - 23/02/22

El Museu Picasso Màlaga presenta, del 22 de febrer fins al 26 de juny del 2022, l'exposició Cara a cara. Picasso i els mestres antics, una mostra organitzada en col·laboració amb el Museu de Belles Arts de Sevilla en què es mostraran pintures d'El Greco, Francisco Pacheco, Giovanni Battista Caracciolo, Francisco de Zurbarán, Cornelius Norbertus Gijsbretchs, Bernardo Lorente Germán i Diego Bejarano juntament amb importants obres de Pablo Picasso.

Cara a cara. Picasso i els mestres antics, comissariada per Michael FitzGerald, presenta pintures procedents de la notable col·lecció del Museu de Belles Arts de Sevilla de mestres espanyols i d'altres països europeus davant de nou obres destacades de Picasso pertanyents a la Fundació Almine i Bernard Ruiz-Picasso per a l'Art (FABA). L'exposició del MPM es distingeix de la celebrada anteriorment al Museu de Belles Arts de Sevilla per la inclusió d'un quadre addicional excepcional de Picasso procedent de la col·lecció del Museu de Màlaga. 

Aquesta exposició ofereix al visitant una oportunitat única de descobrir vincles entre l'obra de Picasso i una selecció d'obres de grans mestres del passat, en juxtaposar les seves pintures a les d'aquests pintors. Aquests aparellaments no només permeten a l'espectador establir comparacions específiques entre l'obra de Picasso i la dels mestres antics per comprendre l'arrelament profund de l'art del pintor malagueny en les tradicions espanyoles, sinó que, a més, les juxtaposicions ens permeten discernir com Picasso va transformar aquestes tradicions a l'art revolucionari del segle XX.

Les temàtiques que aborda aquesta exposició giren al voltant del significat social i psicològic del retrat, del paper del realisme il·lusionista en la pintura o la meditació sobre la mortalitat. Així mateix, s'ha seleccionat una àmplia gamma d'estils i èpoques de Picasso que representen la diversitat del seu art al llarg de la trajectòria. Totes aquestes qüestions es reflecteixen en set grups d'obres on l'espectador pot observar com Picasso emula els seus predecessors, de vegades amb un sentit particular de l'humor.

La-Galeria-201602-recursSS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px