banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Els "Relats fotogràfics" de Christian Inaraja i Oriol Molas a l'ACVIC

Els \
bonart vic - 01/02/22

ACVIC omença l’any expositiu apostant pels seus cicles sobre fotoperiodisme i il·lustració amb un recorregut per l’obra més recent i experimental de l’il·lustrador Christian Inaraja i una proposta conjunta del fotògraf Oriol Molas i l’escriptor Víctor Sunyol dins del cicle Relats fotogràfics. Les exposicions es podran visitar fins al 12 de març.   

El cicle Relats fotogràfics exhibeix, en la seva dotzena edició, una imatge de gran format del fotògraf Oriol Molas realitzada des d’un telecadira a l’estació de Soldeu-Grandvalira, a Andorra, al 2012, que mostra zenitalment l’esquiadora austríaca Nicole Hosp durant un descens durant la Copa del Món d’esquí alpí. La imatge capta un moment d’una competició que va viure com "un gran somni", ja que Molas és un gran aficionat a l’esquí i, a més, és una de les seves especialitats com a professional de la fotografia. Forma part del llibre de la Copa del Món d’aquest esport que ell mateix va editar. L’autor del text que acompanya la foto, l’escriptor Víctor Sunyol, destaca que és una imatge "molt precisa i que és com una pintura". Segons ell, "per pintar no cal pintura, es pinta amb fotografia, amb pel·lícula, amb volum, doblegant, tallant, apilant...".

Per la seva banda, Christian Inaraja exhibeix a Autopista. Dibuixos automàtics (2018-2022) una selecció de les seves obres més experimentals dels últims tres anys que ha fet "al marge de la meva activitat habitual d’il·lustrar llibres, una mena de ‘divertimento’", com explica l’autor. Es tracta d’obres que no estan publicades, de temàtiques costumistes, i que no parteixen de cap encàrrec "sinó del pols creatiu". Les il·lustracions estan realitzades "sense la premeditació racional de l’il·lustrador tradicional" i on la tècnica permet a l’artista "una creació estèticament impecable sense la mediatització de la raó intel·lectual", com explica el poeta i dramaturg Miquel Desclot, amb qui Inaraja ha col·laborat en diversos llibres. 

canal-mnactec-180-180Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90