728x90

Exposicions

Santa Mònica es pregunta com és "La tradició que ens travessa"

Santa Mònica es pregunta com és \
bonart barcelona - 01/02/22

El Santa Mònica inaugura el 2 de febrer a les 19 h. l'exposició La tradició que ens travessa. El Santa Mònica ha convidat a una vintena d’artistes a discutir i compartir línies de treball al voltant de la pregunta: Com ens enfrontem avui a la tradició que ens travessa i fereix?. Aquest procés col·lectiu ha desembocat en la sèrie de peces de nova producció que es presenten dins d’aquesta exposició, un conjunt de lectures crítiques de les tradicions que ens han configurat i segueixen fent-ho encara.

En els últims anys hem viscut una gran transformació. El món ha canviat i, degut a la proliferació de revisions crítiques sobre els seus ciments patriarcals, colonials i explotadors, també ha canviat la nostra forma d'entendre'l. Ja no podem deixar de sentir les cultures dominants, que han marcat les nostres identitats, com a cossos estranys que ens travessen amb violència.

Aquesta transformació, però, no apunta només al nostre futur sinó també al nostre passat. Posar en dubte certs mites fundacionals i recuperar-ne d'altres deixats històricament al marge és crucial per reconfigurar el nostre present. La tradició que ens travessa tracta de repensar aquestes questions a partir dels treballs de Gnosi il·luminada / Agustín Ortiz Herrera, Un rosari de despropòsits / Albert Gironès,  L'algoritme despullat / Anna Carreras, Nuestro juramento & Altar a nuestra señora de los papeles y los placeres de las migrantes / Colectivo Ayllu, Narcís / Greta Alfaro, Humedades, esquerdes i gotelé / José y sus hermanas, Metamàquina / Mónica Rikić, Dada Primitiva / Montserrat Soto, Membranes zombis / Muaj!, Aliens i naus / Robert Llimós, Reconstrucció: La Santa Virreina (Escena III) / Verónica Lahitte + Antonio Gagliano i Un cos incoherent / Xesca Salvà

 

 

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1