728x90

Exposicions

El Disseny Hub Barcelona presenta la seva programació del 2022

El Disseny Hub Barcelona presenta la seva programació del 2022
bonart barcelona - 25/01/22

El Disseny Hub Barcelona, seu del Museu del Disseny, del Barcelona centrede Disseny (BcD), del Foment de les Arts i el Disseny (FAD), de l’Associació per a l’Estudi del Moble (AEM), de l’Art Directors Club of Europe (ADCE), de la Biblioteca El Clot – Josep Benet i de la xarxa internacional World Design Weeks des del 2020, oferirà una programació durant l’any 2022 que respon al seu paper com a espai de referència per a la posada en valor i la projecció de les indústries creatives, la divulgació del patrimoni i la cultura de la ciutat a escala global.

A la primavera arribarà la mostra organitzada pel Museu del Disseny Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60, que oferirà un recorregut per la trajectòria del dissenyador Jordi Fornas. Amb una extensa mostra del seu treball, l’exposició comissariada per Pau Llop ens portarà a la Catalunya dels anys 60, un temps de canvi i modernitat que és present en el disseny modern i avantguardista de Fornas. 

A partir del 2 de juny el Museu del Disseny presentarà Transgressions. Ceràmica contemporània, una exposició comissariada per Isabel Fernández del Moral, conservadora del Museu, on es presenten les noves adquisicions de la col·lecció de ceràmica contemporània, que en l’actualitat compta amb més d’un miler d’objectes i dues-centes-trenta autories diferents, entre les quals Llorens Artigas, Picasso o Miró. Aquesta nova exposició mostrarà les darreres creacions en ceràmica artística, posant de manifest les “transgressions”, tant matèriques i tècniques com conceptuals que s’estan donant en aquesta disciplina, així com també a les aplicacions de la ceràmica en el món del disseny i l’arquitectura.

També a partir del mes de juny, es podrà veure El millor disseny de l’any, l’exposició anual organitzada pel FAD amb la col·laboració del Museu del Disseny, que recull les obres finalistes i guanyadores dels premis de les diferents disciplines del disseny i l’arquitectura que organitzen les associacions del FAD: els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i els Habitàcola per a estudiants d'arquitectura i disseny; els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, i els Premis ADI de disseny industrial i cultura del disseny.  Com  a principal novetat d'enguany, l'exposició comptarà amb diferents itineraris transversals, relacionats amb els principis que promou la Nova Bauhaus Europea: inclusivitat, sostenibilitat i bellesa, a més d’un centrat en les noves tecnologies i materials innovadors.

Com ja és habitual, a la tardor la joieria tornarà a ser la protagonista al Museu del Disseny. A partir del setembre, l’exposició Enric Majoral, joier, comissariada per Maia Creus i organitzada pel Museu del Disseny amb la col·laboració de l’A-FAD, mostrarà de quina manera l’estreta relació del joier amb Formentera ha marcat les seves creacions que ell mateix defineix com “l’essència de Formentera”. 

D’altra banda, i també al setembre, tindrà lloc una nova edició de l’Enjoia’t, l’exposició de les peces seleccionades dels premis de Joieria Contemporània Enjoia’t, organitzats per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) i que cada any premien les creacions contemporànies més destacades del sector de la joieria, així com la Fira JOYA Barcelona Art Jewellery & Objects, un punt de trobada internacional per al sector de la joieria artística contemporània.

Una de les cites destacades de la programació expositiva del Disseny Hub que arribarà durant la tardor de 2022 serà la mostra dedicada a Steve McCurry, un dels fotògrafs contemporanis més consagrats i referent per a les noves generacions. L’exposició, organitzada per Sold Out, farà una de les retrospectives més completes de l’artista nord-americà i inclourà algunes de les seves imatges de gran format més icòniques, com el llegendari retrat que li va fer a la nena afganesa Sharbat Gula l’any 1984 i que va ser portada de la revista National Geographic. Plantejada com un viatge a través del món de McCurry, la mostra convidarà a l’espectador a recórrer el paisatge humà de diferents ètnies, edats i cultures, des de l’Afganistan, l’Índia, el sud-est asiàtic l l’Àfrica, fins a Cuba, els Estats Units, Brasil o Itàlia.

A partir del 7 d’octubre es podrà veure Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat, exposició organitzada pel Museu del Disseny que se centra en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana. La mostra presenta una àmplia visió històrica fixant l’atenció en els objectes de fusta que al llarg del temps han significat un punt d’inflexió en la vida humana fins arribar al segle XXI, però també dedica un gran àmbit a les aplicacions actuals de la fusta en pro de la sostenibilitat del planeta i com a fonament de la bioeconomia circular. L’exposició està comissariada per Martí Boada i Pilar Vélez i forma part del programa de la conferència anual de l’European Forest Institute, que ha designat Barcelona Capital Europea del Bosc 2022.

Paral·lelament a l’exposició s’han organitzat conferències, jornades i tallers familiars. A banda d’aquesta programació, durant el 2022 encara es podran veure algunes de les exposicions actuals, com la gran mostra “BANKSY. The Art of Protest” que serà al Disseny Hub fins al 13 de març, o les permanents del Museu del Disseny Objectes comuns. Històries locals, debats globals, Modernisme,  cap a la cultura del disseny, El cos vestit. Siluetes i moda (1550 – 2015), Dissenyes o treballes a partir del febrer i Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives (segles III – XIX).

 

2278-AF-JEP-Premsa-Bonart(180x180)senselogo-03Escenari_prodigios_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88