banner-1280x150-gene

Notícies

“Si hi ha consens Barcelona pot ser subseu del Museu del Prado”

“Si hi ha consens Barcelona pot ser subseu del Museu del Prado”
bonart barcelona - 18/12/21

El Círculo Ecuestre celebra des del 15 de desembre fins al 19 la segona edició de By Invitation, la seva exposició d'art modern i contemporani. En el marc d'aquesta iniciativa, s'han organitzat diverses conferències per parlar sobre l'actualitat del món de l'art i la cultura.

Dins d'aquest cicle, el Círculo Ecuestre ha rebut Miguel Falomir, director del Museu del Prado, que ha mantingut una conversa amb el director del suplement Cultura de La Vanguardia, Sergio Vila-Sanjuán. Antonio Delgado, president del Círculo Ecuestre, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als ponents. Darrere seu, Enrique Lacalle, vicepresident del Círculo Ecuestre, ha realitzat la presentació habitual dels participants.

Un dels principals temes abordats durant la sessió ha estat la qüestió sobre la possibilitat que Barcelona compti amb una subseu del Museu del Prado, més encara després de la firma aquest any que acredita la cocapitalitat de la Ciutat Comtal en matèria de cultura i ciència. Per a Falomir és una possibilitat que “es pot plantejar, però hi ha d'haver un clima d'unanimitat a l'hora d'acceptar la presència del Museu del Prado, cosa que no sempre hi ha hagut”. Afegia Falomir que el Museu del Prado té una relació “meravellosa” amb Catalunya i destacava els dipòsits que El Prado té al territori, la “estreta relació” que la pinacoteca manté amb el MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) o el programa d'exposicions itinerants, l'exposició “estrella” de les quals es fa sempre a Barcelona i posteriorment trencada per la resta de les capitals de Catalunya. Tot i això, Falomir concloïa aquest assumpte assegurant que en aquest moment "no existeix unanimitat per a la creació d'una subseu" i, per tant, és una qüestió que per ara considera "llunyana".

JP_Bonart-180x180-Online_thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal