0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

50è aniversari de l’home a la lluna; el Museu d’Història apropa aquest moment als més joves

50è aniversari de l’home a la lluna; el Museu d’Història apropa aquest moment als més joves
bonart barcelona - 16/07/19

El 16 de juliol de 1969, avui fa 50 anys, Neil Armstrong, Edwin Aldrin i Michael Collins van enlairar-se cap al cel dins l’Apollo 11. Aquella missió va suposar el cim de la cursa espacial i una fita per la història de la humanitat.  Per aquest motiu, amb motiu de l’aniversari, aquest dissabte, precisament el 20 de juliol, el Museu d’Història de Catalunya disposarà un planetari al vestíbul del museu on s’explicarà als més joves, d’una manera immersiva i propera, què va ser la missió Apollo 11, com es va dur a terme, quants astronautes hi van anar, quants dies va trigar, com va aterrar a la lluna, què van fer allà i com van tornar.

En paral·lel a l’activitat familiar, el Museu ha preparat una petita exposició el línia que en recull els antecedents i les etapes de la cursa espacial entre la Unió Soviètica i els Estats Units fins arribar a trepitjar la Lluna.

A més de l’explicació, és interessant fer-hi un cop d’ull per trobar algunes imatges històriques, veure el primer informe televisiu del llançament de l’Spútnik 1, o llegir la notícia que es va publicar a Catalunya. A la mostra també es pot escoltar l’àudio del discurs de John Fitzgerald Kennedy anunciant la intenció d’enviar l’home a la lluna i el de la famosa frase de Neil Armstrong abans de trepitjar la superfície lunar: “Un petit pas per a l’home, però un gran salt per a la humanitat”.

 L’activitat es repetirà en quatre sessions (a les 12, les 13, les 17 i les 18 h), té un preu de 2€ per participant i cal inscriure’s a mhcvisites.cultura@gencat.cat o trucant al 932254244.

A la imatge, la missió de l'Apollo 11 en una de les fotografies utilitzades pel Museu d'Història.
BanerRocas180x180Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90