BannerFCC_Bonart

Notícies

El Reial Monestir celebra el 5è aniversari del cicle de música ‘La Pedra Parla’

El Reial Monestir celebra el 5è aniversari del cicle de música ‘La Pedra Parla’
marta-sentis-bonart-180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges (l’Urgell) serà per cinquena vegada la seu del cicle exclusiu ‘La Pedra Parla’, una aposta musical d’alta qualitat artística amb tres concerts el cap de setmana del 3 i 4 d’agost de 2019. El cicle, que enguany arriba a la seva 5a edició, està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vallbona de les Monges i té per objectiu potenciar l’activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments.

Durant la presentació que s’ha dut a terme avui al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, el director artístic del cicle, el prestigiós contratenor Jordi Domènech, ha destacat que “La Pedra Parla té la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica amb programes variats, generalment dissenyats per ser interpretats al Festival”. A més, Domènech ha comentat que “el desig de no interferir amb la vida quotidiana de la comunitat ens obliga a ser molt curosos en la tria de les formacions instrumentals i vocals i en les peces musicals”.

‘La Pedra Parla’ centra els seus concerts al Claustre del Monestir i a l’Església de Santa Maria i consta de tres actuacions, dues el dissabte i una el diumenge.

El recital del tenor Airam Hernández i la pianista Diana Baker obrirà el festival el dissabte 3 d’agost a les 19 hores al claustre. En aquest mateix espai a les 22 hores podrem escoltar les harmonies barroques de Johann Sebastian Bach, en una de les seves partitures més cèlebres, Les Variacions Goldberg, que sentirem en l’arranjament per a trio de cordes de Dmitry Sitkovetsky, interpretades per Ars Trio i amb la participació de l’actriu Mercè Pons. Una proposta que combina l’audició d’aquesta obra mestra amb la lectura de cartes i documents provinents de l’arxiu d’aquest monestir medieval.

En aquests dos primers concerts del dissabte, podrem gaudir de la veu d’un dels joves tenors que ha irromput amb més força en el panorama operístic internacional. Juntament amb la pianista Diana Baker, Airam Hernández oferirà un recull de Lieder romàntics de Schubert i Brahms i cançons castellanes de Toldrà i de Turina, al costat d’autors com ara Ginastera, Guastavino i Lecuona.

La cinquena edició d’aquest festival es clou amb l’actuació del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, amb la direcció de Xavier Puig, amb el grup instrumental La Caravaggia, que dirigeix Lluís Coll. Aquest tercer i últim concert tindrà lloc l’endemà diumenge 4 d’agost a les 12.30 h a l’Església de Santa Maria de Vallbona de les Monges. Serà un privilegi escoltar en aquest entorn històric aquest cor professional sorgit d’una de les entitats musicals emblemàtiques del nostre país, el Palau de la Música Catalana. Amb la direcció del seu titular, Xavier Puig, ens oferirà un programa amb obres de compositors catalans del Renaixement, dels segles XV i XVI, entre els quals hi trobarem Mateu Fletxa el Jove i Mateu Fletxa el Vell, que tenen un vincle amb l’ordre del Cister pel fet d’estar enterrats al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...