banner-elscatala-817x88px
Segon concert del FIOM 2019 a Montserrat de la mà de Thomas Ospital

Notícies

Segon concert del FIOM 2019 a Montserrat de la mà de Thomas Ospital

Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Baner_Subirachs_Bonart_360x356


El dia 20 de juliol de 2019, a les 21h, tindrà lloc el segon concert delIXFestival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just,in memoriam(FIOM 2019), que enguany es posa a disposició de joves intèrprets i joves formacions singularitzades per la maduresa i la musicalitat de les seves interpretacions.


En aquesta ocasió, i dins el capítol de grans solistes europeus,el jove i reconegut organistaThomas Ospital, titular del Gran Orgue de l’església de Saint Eustache de París, interpretarà obres del gran repertori romàntic.
El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat, organitzat per l’Abadia de Montserrat i patrocinat per Reale Seguros i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El FIOM 2019 serà novament un homenatge a la memòria del P. Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional.

A la imatge, l'organista Thomas Ospital.


Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner