FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Maillol Horvat" o el diàleg intens entre l’escultura i la fotografia

Nial nou-180x178Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
Els Espais Volart de la Fundació Vila Casas –carrer Ausiàs Marc, 20-22 de Barcelona– acullen fins al 15 de desembre de 2019 l’exposició d’escultura i fotografia Maillol Horvat.

Maillol Horvat recull la primera mostra de 18 terracotes de l’escultor Arístides Mallol i les fotografies que va projectar el fotògraf croat Frank Horvat. La confluència d’aquests dos artistes es resol d’una manera brillant a partir de terracotes fràgils i íntimes que es fan poderoses i universals amb l’objectiu d’Horvat.

Segons les paraules del comissari de l’exposició, Àlex Susanna, la naturalesa de les obres de Maillol, concentrada en el cos de la dona, es centra en el caràcter dels silencis. L’argila, desposseïda de tota transcendència, es desconnecta del menys explícit per acabar modelant aquestes obres pures. Ningú com Horvart ha sabut interpretar a Maillol, i és en aquesta partitura musical a quatre mans on es veu que no hi ha cap punt de partida concret. L’origen és l’argila, primitiva (una dona terra) i queda totalment alliberada de qualsevol signe mitològic. A una de les obres primerenques de Maillol (Léda 1900) Léda deixa caure el cigne (Zeus), es desprèn d'ell, una mostra més de l’empoderament de la dona que modelava Maillol a començaments del segle XX.

Aquesta mostra comparteix espai amb dues exposicions més: la col·lecció familiar Ars Citerior (comunitat Valenciana) Una manera de veure i Prova d’artista, una mostra de “retrats i “no retrats” de Lídia Masllorens.

A la imatge, dues fotografies de Frank Horvat a l'exposició "Maillol Horvat".

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura