Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

La coreògrafa Meg Stuart presenta al Reina Sofia un muntatge on compila la seva trajectòria

La coreògrafa Meg Stuart presenta al Reina Sofia un muntatge on compila la seva trajectòria
bonart madrid - 06/11/19

Dins el programa de col·laboració amb els Teatres del Canal de la Comunitat de Madrid, Meg Stuart (EUA, 1965), una de les figures més destacades de la dansa contemporània presenta el muntatge An Evening of solo Works , en el qual reprèn els seus treballs creats al llarg de gairebé vint anys (1995-2013) així com fragments dels seus solos més coneguts, que van ser part d'altres peces de llarga durada en què reflexiona sobre la seva condició de dona, de coreògrafa , de treballadora o d’amant.

El seu estil qüestiona les funcions, rols, estatus i relacions de poder a través del treball físic, poètic i emocional com a motor del moviment. La seva pràctica està travessada per les imatges, desitjos i preguntes que l'acompanyen al llarg de la seva trajectòria i que adquireixen una textura particularment poètica en els seus sols.

Meg Stuart viu i treballa entre Berlín i Brussel·les. Va estudiar dansa a la Universitat de Nova York, ciutat a la qual es va traslladar el 1983 i on va continuar la seva formació en el centre Movement Research. Va fundar la seva companyia Damaged Goods el 1994, i amb ella ha creat més de 30 produccions que han influït molt en el curs de la dansa a la dècada dels 90, i que han marcat molt la relació de la dansa amb altres arts, principalment el cinema, el vídeo i la música. El 2008, va rebre el Premi Bessie pel seu treball i el Premi de Cultura Flamenca de Bèlgica en la categoria arts escèniques, i en 2012 l'Acadèmia de les Arts de Berlín li va atorgar el Premi Konrad-Wolf. En 2018, la Biennal de Venècia va reconèixer la seva trajectòria i aportació a la dansa amb el Lleó d'Or.

A la imatge, Meg Stuart.
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88