DP_Bonart-1280x150px

Notícies

El projecte Nomadak conclou la seva intervenció artística a Arrasate

El projecte Nomadak conclou la seva intervenció artística a Arrasate
bonart arrasate - 06/11/19

El projecte Nomadak avança a bon ritme a través de l'antiga via fèrria del Basc Navarro. Els set artistes internacionals que van començar la residència artística a la Fàbrica de Creació Dinamo de Azpeitia van arribar dilluns a Bergara i es troben desenvolupant diferents obres en pobles com Bergara, Aretxabaleta o Eskoriatza. En Arrasate, l'artista argentina Belen Robeda ha presentat la seva obra: una intervenció artística sobre una paret de 30 metres al barri de Musakola.

Segons ha explicat, "la natura està en contacte directe amb l'activitat humana i la regió, les formes orgàniques i geomètriques dennotan moviment en diferents direccions intentant atrapar a l'espectador". Maria Ubarretxena, alcaldessa d'Arrasate ha destacat la rapidesa amb la qual Robeda ha desenvolupat la seva obra ja que Robeda "va arribar divendres a la nit al Arrasate i ha aconseguit executar-la en tot just quatre dies". L'artista argentina ha desenvolupat aquest mural de més de 30 metres després de visitar el Museu del Ferrocarril de Bergara, el Centre Ataria de Vitòria Gasteiz -lloc de referència per conèixer la fauna i flora de l'entorn- i, sobretot, la Natur eskola del barri d'Udala on l'Ajuntament ha allotjat a l'artista. "Ha estat increïble veure sortir el sol a les faldilles de la muntanya Udalaitz: veure treure al dia, al sol o escoltar la pluja", explica Robeda.

El projecte Nomadak - "El trenico", recolzat pel Departament de Cultura del Govern Basc a través de la convocatòria Bitartez i per tots els Ajuntaments de Debagoiena uneix bicicleta i street art recorrerà diverses localitats de Guipúscoa, Àlaba i Navarra a través de l'antiga Via Verda del Basc Navarro. Ho farà fins al pròxim 21 de novembre per concloure oficialment a Estella, tot i que allargarà el seu camí fins al Mercat 948, el Mercat de les Arts de Navarra. Artistes procedents de tot el món formen el grup, juntament amb la col·laboració d'artistes locals. "Aquest és un projecte que vol ser la unió entre el passat i el futur, de creació artística mitjançant la gestió cultural; el projecte té com a objectiu recuperar la memòria, unir la història de les vies fèrries del Basc Navarro amb l'ara mitjançant la Via Verda ", destaca Iñaki Landa, coordinador del projecte.

canal-mnactec-180-180Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px