BannerFCC_Bonart

Exposicions

El Centre Botín presenta "Anri Sala: AS YOU GO (Châteaux en Espagne)"

El Centre Botín presenta \
Eude, genericBaner_MarDeFons_Bonart_180x180
bonart - santander - 06/11/19

El Centre Botín presenta Anri Sala: AS YOU GO (Châteaux en Espagne), una exposició creada expressament per l'artista d'origen albanès, Anri Sala, per a la segona planta de l'volum expositiu del Centre Botín. La mostra, que es podrà visitar al Centre Botín del 14 de desembre de 2019 al 3 de maig de 2020, convida l'espectador a reflexionar sobre la nostra manera de relacionar-nos amb la imatge en una era caracteritzada per la saturació mediàtica.


Anri Sala és un immens creador capaç d'indagar en el més profund de les maneres no verbals de comunicació gràcies a la seva portentosa tècnica narrativa. La música i el moviment són claus en el seu treball i conformen la temàtica de gran part de les seves instal·lacions sonores i videogràfiques, així com de les seves obres escultòriques, que sovint adopten la forma d'instruments musicals autoexecutables.


Sala construeix peces transformadores basades en el temps. En elles investiga sobre la multiplicitat de relacions que es donen entre la imatge, l'arquitectura i el so, elements que empra per qüestionar l'experiència. Recorrent a un nou tipus de llenguatge, la seva obra s'obre a múltiples perspectives i interpretacions, unint passat, present i futur. Amb el protagonisme donat a la llum, el so i el disseny espacial, sovint el seu treball es presenta en entorns immersius que estimulen els nostres sentits i estableixen un nou vincle entre el cos i l'arquitectura.


A través del seu treball, Sala investiga també les fractures del llenguatge, la sintaxi i la música, suplantant velles narratives i ficcions a través de noves interpretacions de la història, incloent a més uns diàlegs més rics en matisos.


Segons Benjamin Weil, director artístic del Centre Botín i comissari d'aquesta exposició, "As You Go, la primera frase del títol triat per Anri Sala, connota una doble idea de moviment: el inherent a una obra basada en el temps, recolzada en la música i la imatge fílmica; i el dels visitants a la mostra, que comparteixen l'experiència d'un muntatge que té alguna cosa d'escenari teatral, de món en si matéis". Sobre la segona frase del títol, Châteaux en Espagne, són moltes les llengües occidentals que comparteixen el modisme «construir castells en l'aire» per expressar la tendència a elaborar plans poc realistes. No obstant això, els francesos parlen de «construiré des châteaux en Espagne»: construir castells a Espanya.


Per a un artista, una nova mostra suposa una oportunitat única d'explorar nous territoris formals, i poden generar expectatives il·lusionants que, de vegades, també arriben a intimidar. Experimentar comporta riscos, i la posada a punt d'un projecte complex comporta dependre de condicions gairebé màgiques. També per al visitant submergir-se en la nova producció d'un artista, pot resultar tot un desafiament. Podríem considerar la trobada de la proposta de l'artista i la percepció de l'espectador com una cosa gairebé oníric.

Et poden
Interessar
...