canal-mnactec-1280-150

Exposicions

El ‘The Burning Blade’ de Marcel Pey a la Galeria Cànem

El ‘The Burning Blade’ de Marcel Pey a la Galeria Cànem
bonart castelló - 06/11/19

La mostra The Burning Blade a la Galeria Cànem és una selecció de treballs clau de la trajectòria de Marcel Pey. Hi són presents els films experimentals en super8 determinants de la creació d’un llenguatge personal definit a finals dels anys setanta. Es tracta d’una selecció de peces que expliquen la seva opció conceptual i estètica, completada amb obres i documents que permeten comunicar el missatge fosc i crític de l'autor, sempre al límit de la bellesa inquietant de la sentència del poeta Rainer Maria Rilke “allò bell no és més que el començament d’allò terrible que encara podem suportar”.

Els espectadors hi podran trobar l’expressió d’una temàtica urbana que planteja temes compromesos: la violència, la tortura, la droga, l’erotisme, la desolació, l’abús de poder. Però també metàfores amb valors humanistes i l’atracció per les utopies.

Marcel Pey (Cardona 1948) és un artista de llarga i constant trajectòria. Ha fet poesia, llibres d’artista, cinema, vídeo art, obra plàstica i instal·lacions. La seva obra encaixa en les derivacions del Pop Art perquè utilitza imatges de la societat de consum i també s’identifica amb l’Art Conceptual pel contingut ideològic, les metodologies de la cultura audiovisual i les instal·lacions.

És un artista visual reconegut, representat en museus d’art com els de Reus, Valls, Granollers, MNAC (fotografia) i en col·leccions privades, especialment a la de Rafael Tous que ha prestat les sèries de Polaroids de l’exposició actual. Al llarg de quatre dècades, Marcel Pey s’ha mostrat en festivals de cinema experimental nacionals i internacionals; certàmens de poesia visual i en importants exposicions individuals i col·lectives.

A la imatge, detall del cartell promocional de la mostra.
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px