BannerFCC_Bonart
HD Riudebitlles celebra els deu anys

Exposicions

HD Riudebitlles celebra els deu anys

bonart riudebitlles - 17/12/19
Nial nou-180x178Banner-Jules-180x180px_v1-cat
El 28 de desembre de 2009 es va inaugurar a Sant Pere de Riudebitlles HD Riudebitlles – art i allotjament, un hotel de tres habitacions i espai obert a l’art contemporani. Aquesta va ser la carta de presentació, i l’esperit que ha mantingut l’establiment durant aquests deu anys.

L’hotel es va presentar amb una exposició col·lectiva de pintura i escultura, en què van participar Abdellah Ahaddaf, Jaume Amigó, Ahmed Amrani, Conxita Boncompte, Albert Casañé, Xavier Deltell, Carmen Gómez, Keiju Kawashima, Paloma Marggi, Carles Monegal, Marika Perros, David Ribas, Jaume Ribas, Lluís Sans, Ferran Texidor i Khadija Tnana. D’aleshores ençà, HD Riudebitlles ha portat a terme més d’una seixantena d’activitats artístiques i culturals, en col·laboració moltes d’elles amb les entitats locals i, especialment, amb l’associació Riudebitlles Territori d’Art i l’Ajuntament de la vila.

Per celebrar el seu desè aniversari, HD Riudebitlles ha convidat artistes que han exposat als seus espais i d’altres que hi han estat relacionats, a participar en una mostra col·lectiva sota el títol “Una nit a Tunísia, a la manera de...”, que fa referència al tema que Dizzy Gillespie va escriure l’any 1942 i del qual s’han fet múltiples versions, començant per les del propi Gillespie.

Es tracta que cada artista pugui presentar un treball original a partir del treball d’un altre artista, “a la manera de...”, com es fa sovint amb els temes musicals, o com va fer Rauschenberg amb una obra de De Kooning, que va esborrar i va presentar com una obra nova, amb la pretensió de donar valor artístic a la deconstrucció d’una obra d’art ja creada.

Cada 28 de desembre, dia dels Innocents, HD Riudebitlles ha fet una trobada artística a l’ombra de la data, reivindicant el bon humor, la ironia i la transgressió, tan escassa en aquest temps.

La resposta per part dels artistes ha sobrepassat les mesures de l’espai d’exposició d’HD Riudebitlles, per la qual cosa la mostra es presentarà també al molí de cal Xerta.

A la imatge, HD Riudebitlles.

Et poden
Interessar
...