FCC-Segell-banner4
El FOTÒGRAF CHEMA MADOZ, PREMI NACIONAL DE FOTOGRAFIA, presenta ‘LA NATURAlesa DE LES COSES’

Exposicions

El FOTÒGRAF CHEMA MADOZ, PREMI NACIONAL DE FOTOGRAFIA, presenta ‘LA NATURAlesa DE LES COSES’

bonart madrid - 18/12/19
banner-elscatala-180x180pxBaner_Viladot_Bonart_360x356

Premi Nacional de Fotografia l'any 2000, Chema Madoz és un dels creadors més destacats de la fotografia espanyola contemporània. Les seves fotografies en blanc i negre són incofundibles gràcies als seus analogies poètiques. L’exposició Chema Madoz. La naturalesa de les coses que es podrà visitar al Pavelló Villanueva de el Real Jardí Botànic, entre el 14 de desembre i l'1 de març de 2020, aprofundeix en la relació de l'fotògraf amb la natura.


En aquesta exposició, Madoz no només juga amb els objectes de la quotidianitat, sinó que expandeix el seu enginy a la natura que ens envolta: el regne animal, vegetal i mineral. La tancada d'una gàbia es transforma en un núvol. Una galleda de gel en un regal, etc.


La primera mirada a una fotografia de Chema Madoz ens interpel·la i ens sorprèn. A l'aturar l'ull en la imatge identifiquem els diferents elements que la componen. La incomoditat de l'espectador es transforma llavors en una complicitat amb el fotògraf. Aquest últim ofereix una nova visió de món. Crea nous objectes. Inventa combinacions inesperades. Pensa associacions insòlites. Mostra la fragilitat de la vida.


L'exposició serà al Real Jardí Botànic de Madrid dins de la programació de grans mestres de l'art contemporani espanyol que La Fàbrica desenvolupa des de 2018. La mostra reunirà a més de les 62 fotografies una selecció d'objectes personals del seu taller, una manera d'explicar el procés creatiu de l'autor: des de la idea original a la reproducció en paper fotogràfic. A més es projectarà el documental Chema Madoz. Regar el amagat, d'Ana Morente produït per RTVE el 2012 que ens apropa a la intimitat del creador.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1