FCC-Segell-banner4
La memòria callada d\'Humberto Rivas a Can Basté

Exposicions

La memòria callada d'Humberto Rivas a Can Basté

Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356180x180
Del 18 de gener al 8 de febrer de 2020, el Centre Cultural Can Basté de Barcelona acull l'exposició fotogràfica Huellas d'Humberto Rivas.

Amb motiu de la inauguració de la Plaça Humberto Rivas, Can Basté vol retre-li un homenatge a qui va ser Premi Nacional de Fotografia al 1997 i Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la ciutat de Barcelona, entre molts altres. 

L’estret vincle entre Humberto Rivas i el barri del Turó de la Peira neix arran de la seva pràctica com a docent durant més de deu anys a Can Basté. 

Huellas va ser realitzat entre el 1995 i el 2005, les fotografies articulen un projecte complex, ja que, en un període de deu anys, l’autor va rastrejar la geografia cercant escenaris i individus vinculats, d’una manera o d’una altra, a la Guerra Civil. Terol, Belchite, Corbera d’Ebre, Figueres, Barcelona... Però també la Montserrat, la Filo, l’Encarnación, el José María o l’Eduardo.

Imatges que posen noms i cares a unes veritats que indefectiblement el pas del temps esborrarà. Tant si es tracta de rostres de persones com de runes o façanes, les fotografies ens despleguen un paisatge essencial fet d’absències i temps acumulat. La mirada silenciosa dels individus i l’obsolescència dels objectes evoquen la memòria callada. 
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-