FCC-Segell-banner4
L\'Escola d\'Art i Superior de Disseny acull una exposició sobre Leonardo Finotti

Exposicions

L'Escola d'Art i Superior de Disseny acull una exposició sobre Leonardo Finotti

Baner_SantiMoix_Bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Després de passar per les ciutats de Girona i Figueres, el proper 20 de gener l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot obrirà al públic l’exposició Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura / ciutat / paisatge, que viatja fins a aquesta ciutat de la mà de la Delegació Garrotxa – Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). 

La mostra, que es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2020, és una aproximació a l’arquitectura, la ciutat i el paisatge de Rio de Janeiro, recentment seleccionada com a “Ciutat de l’Arquitectura” per la UNESCO.

Les 19 instantànies que el visitant es trobarà són del fotògraf brasiler Leonardo Finotti, i formen part de la instal·lació i fotollibre homònim “Rio enquadrado”, publicat el 2016. 

L’exposició s’organitza a partir de tres temes principals: la natura, amb la seqüència de vuit fotografies de jardins de Burle Marx; el paisatge urbà de la ciutat, amb tres fotografies; i la relació entre arquitectura i entorn amb set fotografies més d’edificis destacats de Rio. Cada fotografia té valor per ella mateixa, però, a la vegada, la relació entre totes proposa al visitant diferents tipus d’associacions: contrastos, afinitats, comparacions per tema, per escala, per composició, etc. Finalment, una fotografia del passeig marítim de Rio ens situa en un dels espais públics més representatius de la ciutat. 
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88