banner-elscatala-817x88px
L\'Escola d\'Art i Superior de Disseny acull una exposició sobre Leonardo Finotti

Exposicions

L'Escola d'Art i Superior de Disseny acull una exposició sobre Leonardo Finotti

Baner_Viladot_Bonart_360x356banner web TA22_bonart_180x180
Després de passar per les ciutats de Girona i Figueres, el proper 20 de gener l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot obrirà al públic l’exposició Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura / ciutat / paisatge, que viatja fins a aquesta ciutat de la mà de la Delegació Garrotxa – Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). 

La mostra, que es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2020, és una aproximació a l’arquitectura, la ciutat i el paisatge de Rio de Janeiro, recentment seleccionada com a “Ciutat de l’Arquitectura” per la UNESCO.

Les 19 instantànies que el visitant es trobarà són del fotògraf brasiler Leonardo Finotti, i formen part de la instal·lació i fotollibre homònim “Rio enquadrado”, publicat el 2016. 

L’exposició s’organitza a partir de tres temes principals: la natura, amb la seqüència de vuit fotografies de jardins de Burle Marx; el paisatge urbà de la ciutat, amb tres fotografies; i la relació entre arquitectura i entorn amb set fotografies més d’edificis destacats de Rio. Cada fotografia té valor per ella mateixa, però, a la vegada, la relació entre totes proposa al visitant diferents tipus d’associacions: contrastos, afinitats, comparacions per tema, per escala, per composició, etc. Finalment, una fotografia del passeig marítim de Rio ens situa en un dels espais públics més representatius de la ciutat. 
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells