FCC-Segell-banner4
El Museu d’Història acull una exposició sobre l\'arqueologia a l’exili

Exposicions

El Museu d’Història acull una exposició sobre l'arqueologia a l’exili

180x180180x180 Banner-FERIARTE-A
El Museu d’Història de Girona (Plaça del Vi, 1) inaugurarà el 18 de gener de 2020, a les 12 h, l’exposició Arqueologia a l’exili. El Museu d’Arqueologia de Catalun­ya i la Guerra Civil espanyola (1936-1939), una mostra que vol explicar aquest episodi encara poc conegut de la història cultural i patrimonial del nostre país.


La Guerra Civil espanyola (1936-1939) constitueix un dels episodis més tràgics, dolorosos i de més gran repercussió política, social, econòmi­ca i cultural de tota la història catalana del segle XX. Aquest conflicte bèl·lic no solament segà moltes esperances i destruí moltes vides, sinó que també anorreà grans projectes culturals vin­culats a la conservació i difusió del patrimoni del país. 

 

L’activitat dels grans museus, entre els quals es pot comptar el Museu d’Arqueologia de Catalunya, es veié greument afectada, fins a l’extrem que l’any 1939 es va haver d’evacuar bona part de les seves col·leccions a Suïssa.

 

Arqueologia a l’exili. El Museu d’Arqueologia de Catalun­ya i la Guerra Civil espanyola (1936-1939) vol parlar d’aquest moment de la història del nostre país i vol retre homenatge als homes i dones que, enmig de les dificul­tats d’una guerra, van treballar incansablement per protegir el patrimo­ni cultural català i garantir-ne la transmissió a la posteritat.

 

L’exposició s’estructura en sis grans àmbits, que permeten copsar la trajectòria d’un dels museus de més llarga existència al nostre país, i que expliquen l’odissea del patrimoni arqueològic i artístic de Catalunya en els temps durs de la guerra civil i en l’època de la postguerra. Els àmbits que es podran veure a la mostra són els següents: “El Museu d’Arqueologia de Catalunya, un projecte de la Generalitat republicana”, “El museu modern”, “Salvar el patrimoni”, “El museu sota les bombes”, “El camí de l’exili” i “El nou ordre franquista i el retorn del patrimoni”.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner