BONART-817x68px-Màscara
El Macba reobre les seves portes

Notícies

El Macba reobre les seves portes

bonart barcelona - 27/05/20
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014180x180-1
El  dimecres 3 de juny el MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, reobrirà les seves portes al púbic després del tancament temporal.

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i les instruccions que les administracions han assenyalat, el museu ha implementat totes les mesures  necessàries per tal que la visita sigui segura tant per al públic com per als treballadors del museu. Entre altres mesures implementades, per a la visita presencial al MACBA s’ha reduït a un terç l’aforament per tal de facilitar que es mantingui la distància de seguretat, s’han intensificat els protocols de neteja i desinfecció de les instal·lacions, s’ha organitzat la circulació interior senyalitzant els recorreguts segurs, es proveeix de dispensadors de gel higienitzant en diversos punts del recorregut i s’han instal·lat catifes de desinfecció a l’entrada del museu i incorporat pantalles de metacrilat als mostradors d’atenció al visitant.

Tanmateix, durant els dies de tancament l’equip ha treballat perquè la visita a les sales d’exposició del museu mantingui la intensitat de l’experiència i el seu intrínsec valor presencial.  Ateses les circumstàncies actuals i, fent front de la manera més segura, eficient i estimulant el MACBA ha recalendaritzat tant el programa d’exposicions com el d’activitats adaptant-lo al canviant context actual i amb la voluntat que la ciutadania trobi un saludable recer entre les propostes expositives del museu.

Pel què fa al programa el MACBA reprendrà el  dimecres 3 de juny la seva activitat presencial amb les exposicions “Un segle breu, la presentació que aplega moltes de les peces icòniques de la Col·lecció Macba amb obra d’ Anni Albers, Alexander Calder, Joaquín Torres-García, Jean-Michel Basquiat, Christian Boltanski, Guerrilla  Girls, Hans Haacke, Jenny Holzer, Joan Miró, Juan Muñoz, Joan Rabascall, Jorge Oteiza, Antoni Tàpies, Robert Llimós, Àngels Ribé, Rosemarie Castoro, Nancy Spero, Jo Spence, Richard Hamilton, Claes Oldenburg i Evru/Zush  entre d’altres; també es podrà visitar l’exposició prorrogada Takis dedicada a l’artista grec pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant el magnetisme, la llum i el so, amb les icòniques peces: Signals, Musicales de Takis, la instal·lació mòbil Silver Musical Spher o Gong. El proper mes de juliol el MACBA preveu la primera obertura d’una nova exposició de temporada “Acció. Una història provisional dels noranta” centrada en l'escena de la performance a Espanya al llarg d'aquesta dècada que en rastreja algunes de les seves obres fonamentals.

Paral·lelament a la visita presencial s’han impulsat dos cicles d’activitats en línia: en el marc dels “Dissabtes MACBA” el nou cicle de concerts “Distàncies a fi de mes” que explora les noves formes de contacte en la distància, l’últim dissabte de cada mes durant el maig, juny i juliol. Les diferents actuacions s’adaptaran a cadascuna de les fases de la desescalada del confinament. El cicle arrenca el dissabte 30 de maig amb rebe i Chico Blanco, dues de les figures més rellevants del «bedroom producer»; la segona sessió, el dissabte 27 de juny, anirà a càrrec d’ Ikram Bouloum, que actuarà in situ al museu però encara sense públic i en emissió en línia. El cicle es clourà el dissabte 25 de juliol amb un concert de la hipnoartista Jessica Boston i els músics Desert. Aquest concert, si les autoritats sanitàries ho permeten, tindrà lloc al museu amb un aforament limitat, i simultàniament s’emetrà en línia.

Del 4 de juny al 30 de juliol continua el nou cicle de projeccions en línia 24h “Pantalla oberta. Obres de la col·lecció Macba” inaugurat el passat Dia Internacional dels Museus. Cada dijous es compartiran en obert obres destacades de la Col·lecció MACBA. Durant 24 hores es podran veure a la web del MACBA vídeos i pel·lícules seleccionades dels artistes Albert Serra, Pedro G. Romero, Muntadas, Adrian Melis, Itziar Okariz, Pere Portabella, The Otolith Group, Video-nou, Cabello/Carceller i María Ruido. El cicle aborda temes associats a la immediatesa del present i a la necessitat de repensar alguns dels reptes col·lectius que afecten a la humanitat.

El Museu obert al públic a partir del dimecres 3 de juny mantindrà el seu horari habitual (dilluns, dimecres dijous i divendres d’11 a 19.30h, dissabtes de 10 a 20h, i diumenges i festius de 10h a 15h. dimarts tancat)

Amb la voluntat de facilitar la visita al museu al tots els visitants, el MACBA a més de continuar amb la proposta de gratuïtat dels dissabtes a la tarda, oferirà l’entrada general a preu reduit al 50%, tant per a la venda presencial com per a la venda en línia.

El MACBA ha obert un apartat de preguntes freqüents a la web per a resoldre qualsevol dubte previ que pugui sorgir davant la visita al museu.

Et poden
Interessar
...