FCC-Segell-banner4
El Centre Cultural la Mercè reobre les portes el dia 2 de juny

Exposicions

El Centre Cultural la Mercè reobre les portes el dia 2 de juny

bonart girona - 29/05/20
Banner-Flama-180x180px_v1-espBaner_Viladot_Bonart_360x356
El Centre Cultural La Mercè reobrirà les seves portes el  dimarts, dia 2 de juny, amb la inauguració de l’exposició “El paisatge que m’habita”, de l’artista José Mª Guerrero Medina, una mostra organitzada conjuntament amb la Fundació Vila Casas. Després de romandre onze setmanes tancat a causa del COVID-19, l’equipament recuperarà la seva activitat amb aquesta mostra, prevista inicialment pels mesos de març i abril, i que ara es podrà visitar fins al 31 de juliol.

 L’activitat cultural, comissariada per la directora de Programes externs de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro, forma part del programa Itiner’Art i presenta una selecció de pintures de gran format entorn del gènere del paisatge. Per la comissària, “en aquesta exposició, la vibració del traç és sotmesa a la vel·leïtat del color i la mirada del pintor es fon en l’instant precís on el gest empresona la vida”. El paisatge, així entès, “esdevé la concepció d’un hàbitat on les emocions i les sensacions tenyeixen d’experiència el llenç”.

Per la seva banda, l’artista Guerrero Medina, pintor, dibuixant i gravador de formació autodidacta, és proper al neofigurativisme de caire expressionista. La seva obra s’endinsa en el paisatge i la figura humana amb la voluntat de transmetre l’estat anímic a través del color i el rebuig de la forma convencional.

“El paisatge que m’habita” és una de les propostes que juntament amb “Mi compromiso”, l’exposició monogràfica que enguany la Fundació Vila Casas dedica al pintor als Espais Volart de Barcelona,  es complementen per oferir una visió exhaustiva de la trajectòria de l’artista.

Entorn a la mostra, l’artista José Mª Guerrero Medina realitzarà una classe magistral que tindrà lloc el dijous 18 de juny, a les 19 h. Per assistir a l’activitat caldrà inscripció prèvia enviant un correu electrònic a ema@ajgirona.cat. Les places són limitades i es donaran per ordre d’inscripció.

De moment, el Centre Cultural La Mercè només permetrà un 30% del seu aforament i obligarà tothom a respectar sempre les distàncies de seguretat i les mesures d'higiene per tal de garantir la seguretat dels usuaris i d'evitar al màxim el contagi per COVID-19. A més, l’equipament oferirà gel hidroalcohòlic a l’entrada del centre. L’horari de visita de l’exposició també es modificarà i serà de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021