Museu del Disseny de Barcelona

El Museu del Disseny de Barcelona és la institució dedicada a la preservació, exhibició i difusió dels diferents àmbits del disseny de la ciutat comtal. En un mateix recinte, engloba les col·leccions de disseny de productes, moda i gràfics, juntament amb les col·leccions històriques d'arts decoratives, arts tèxtils, indumentària, ceràmica i arts gràfiques.

Amb una àmplia selecció conformada per uns 80.000 objectes que abasten des del segle IV aC fins a l'època contemporània, el museu ofereix una visió completa de l’evolució del disseny i de les arts associades. A més, compta amb un Centre de Documentació que inclou una biblioteca i un espai arxivístic dedicat a la informació, recerca i consulta d'un arxiu documental que consta de 22.000 documents.

El Museu del Disseny de Barcelona està ubicat a l’emblemàtic edifici Disseny Hub de Barcelona, compartint espai amb altres entitats i institucions centrades en el món del disseny. Dins d’aquesta privilegiada ubicació, el museu forma part d'un complex dedicat al foment i la promoció del disseny, situat en una àrea de la ciutat que també alberga altres símbols arquitectònics destacats com la Torre Agbar i Els Encants.

 

Col·leccions del Museu de Disseny a Barcelona

El Museu del Disseny disposa de col·leccions que abracen una àmplia varietat de peces i objectes, que van des del segle IV aC fins a l'època contemporània. Aquestes col·leccions inclouen elements relacionats amb arts decoratives, arts tèxtils, indumentària, ceràmica i arts gràfiques. A través d'exposicions permanents i temporals, el museu ofereix una visió completa de la història i l'evolució del disseny en diverses àrees. Aquestes exposicions mostren peces significatives, projectes innovadors i tendències rellevants en el món del disseny.

 

Articles relacionats amb el Museu de Disseny

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88