FCC-Segell-banner4
Tete Alejandre, quotidianitat alterada a la sala d\'Art El Brocense

Exposicions

Tete Alejandre, quotidianitat alterada a la sala d'Art El Brocense

bonart cáceres - 16/05/18
Banner-Flama-180x180px_v1-espBaner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
La sala d'Art El Brocense de Càceres, carrer Sant Antoni 17, presenta del 10 de maig al 10 de juny de 2018 el nou projecte expositiu de Tete Alejandre, una col·lecció de 20 peces d'origen fotogràfic, sobre les quals l'artista intervé mitjançant edició digital. El resultat és una visió diferent i subjectiva de la vida detinguda d'un poble, un lloc triat per l'autor com a excusa per establir una seriació tipològica del seu particular arquitectura, de les seves formes i els seus elements, de la seva personalitat, a fi de salvaguardar l'essència d'allò que creu únic i perdurable.

El projecte compta amb els textos de Julio C. Vázquez Ortiz, comissari independent, gestor cultural i cofundador de l'empresa Lanzarte, qui ens explica que "Analitzar el concepte de la quotidianitat des d'un projecte d'origen fotogràfic ens condueix irremeiablement cap a la seva contra, el extrarodinario; congelar un instant sense interès aparent en una imatge atemporal i perenne, no fa més que emfatitzar el seu caràcter excepcional.

No hi ha dubte que aquest joc de contraris sorgeixen com a intenció primera de l'autor a l'hora de conceptualitzar aquesta proposta, la qual troba inspiració en una població concreta de l'oest peninsular; una localitat les arquitectures són catalogades per l'artista, traspassant-les a la categoria de tipus, la qual cosa genera una nova contradicció entre el singular i el tipològic.

Aquestes dualitats efímer/etern, quotidià/extraordinari, singular/tipològic, apareixen ja des de fa dècades com a valors inherents a la fotografia i van marcar gran part les relacions entre aquesta i la història de l'art recent; qüestions que, lluny de la casualitat, es revelen de forma premeditada en aquesta exposició".

A la imatge, vista de la mostra.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner