1280x150CAT

Notícies

El Museu del Joguet s'omple d'activitatas pel Dia Internacional dels Museus

El Museu del Joguet s\'omple d\'activitatas pel Dia Internacional dels Museus
bonart figueres - 16/05/18
El Museu del Joguet de Catalunya, carrer Sant Pere 1 de Figueres, ha programat del 18 al 20 de maig de 2018 un cap de setmana amb activitats per a tots els públics amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

El 18 de maig de 2018, presenta l'exposició en línia Don Osito Marquina. El joguet més estimat de Salvador Dalí. Aquesta exposició virtual mostrarà la infantesa d’Anna Maria i Salvador Dalí, en la qual els visitants podran descobrir el joguet més estimat dels germans Dalí i l’especial relació que hi va tenir el poeta Federico García Lorca. Alhora, podran conèixer alguns dels records més íntims de l’amistat entre els Dalí i Lorca.

L’exposició en línia posa, ara, a l’abast de tothom part dels continguts de l’àmbit Els vint primers anys de Salvador Dalí de l’exposició permanent del Museu. En aquest espai, s’exposen joguets que havien pertangut a Anna Maria i Salvador Dalí, acompanyats d’un recull fotogràfic de la seva infantesa i primera joventut, com si fos un àlbum familiar. Aquest àmbit és el resultat d’una important recerca i posterior exposició temporal que, amb el mateix nom, se celebrà a la Sala Oberta del Museu l’any 2004, coincidint amb el centenari del naixement de Salvador Dalí. Posteriorment, es publicà un llibre amb col·laboracions de destacats especialistes i tots els continguts de l’exposició en català, castellà, anglès, francès i rus, així com un opuscle disponible en línia en cinc idiomes inclòs el xinès.

L’exposició en línia Don Osito Marquina. El joguet més estimat de Salvador Dalí està disponible en català i castellà, i s’espera poder presentar-la properament en anglès i francès.

El 19 de maig de 2018, tindrà lloc la presentació de la col·lecció de llibres Figuras antiguas de juguete fabricadas en España. La col·lecció serà una obra de referència pels col·leccionistes de figures antigues de joguet, amb la voluntat de facilitar-ne la classificació i l’ordenació. El primer volum està dedicat als animals i es centra en les figures de goma i plàstic fabricades a Espanya fins aproximadament la meitat de la dècada de 1970. La presentació anirà a càrrec de l'autor i creador de la col·lecció, Jordi Viader Riera.

El 20 de maig de 2018, té lloc l'acció fotogràfica El meu joguet preferit, segona oportunitat. La Festa del Joguet arriba a la 25a edició. Us convidem a retratar-vos amb el vostre joguet a l’acció fotogràfica El meu joguet preferit, segona oportunitat, a càrrec de Jordi Puig. Les fotografies formaran part d’una exposició que es farà al Museu del Joguet de Catalunya amb motiu de la Festa del Joguet de 2019.

A la imatge, exposició en línia "Don Osito Marquina. El joguet més estimat de Salvador Dalí". 
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021180x180-cat

Et poden
Interessar
...