FCC-Segell-banner4
Conferència \

Notícies

Conferència "Els tallers d'artistes: Miró i Sert, Tàpies i Coderch" per Jacques Terrasa a Es Baluard

bonart palma - 26/05/18
Eude, genericthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
El dia 7 de juny de 2018 a les 19.30 h. a l'Auditori d'Es Baluard de Palma tindrà lloc la conferència "Els tallers d'artistes: Miró i Sert, Tàpies i Coderch" per Jacques Terrasa.

Com a activitat de finissage de la Carte Blanche a Jean Marie del Moral, Es Baluard organitza una especial conferència del professor Jacques Terrasa sota el títol "Els tallers d'artistes: Miró i Sert, Tàpies i Coderch".

Del "gran taller" somiat per Joan Miró i realitzat per Josep Lluís Sert a Son Abrines el 1956, a la casa-taller del carrer Saragossa, que Antoni Tàpies li encarrega a l'arquitecte Antonio Coderch a principis dels anys 60, disten tot just set anys, però sí, en aparença, una gran distància conceptual: un taller mediterrani, obert i solar per a Miró; un espai interior, secret com una cova, per Tàpies. A través de l'estudi de quadres representatius per a cada pintor -el tríptic Blau (1961) per l'un, el Gran nus (1982) per l'altre- s'analitzarà en quina mesura és possible establir una relació metonímica entre el taller i l'obra que neix en el seu si.

Jacques Terrasa (Marsella, 1953), catedràtic de civilització espanyola contemporània a Sorbonne Université. Codirector de l'eix Arts Visuals del CRIMIC (Centre de Recherches interdisciplinaires sur les mondes ibériques contemporains) de Sorbonne Université. Ha publicat uns setanta-cinc articles sobre arts visuals hispàniques, especialment fotografia, i diversos llibres, sobre Bernard Plossu, Pablo Picasso o Joan Fontcuberta entre d'altres.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura