FCC-Segell-banner4
Sianoja estrena seu i presenta la XVIII edició

Exposicions

Sianoja estrena seu i presenta la XVIII edició

bonart noja - 28/05/18
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
L'Hotel Torre Cristina de Noja, acollirà per primera vegada una edició de la veterana trobada Sianoja, que després de 18 anys de trajectòria estrena seu però continua amb el mateix esperit, format i qualitat. Si l'any passat l'elenc d'artistes i ponents va ser variat i interessant, aquesta edició ampliarà la nostra visió de l'art internacional, amb la participació de creadors de Corea del Sud, Eslovàquia, Jordània, Japó, Xile, França, Cuba i Espanya. Una nodrida mostra intercultural, reunida per Manuel Saénz-Messía, creador i coordinador de la trobada.

Els artistes estaran treballant del 6 al 15 de juny de 2018, en espais de l'hotel Torre Cristina que s'adequaran com tallers oberts, en els quals el públic pot entrar lliurement i veure la creació plàstica en directe, amb l'al·licient afegit de contemplar unes fantàstiques vistes del mar, ja que el Torre Cristina està en plena costa, a escassos metres de la platja de Ris.

Vindran fins a la petita vila de Noja, centre per uns dies de la creació internacional, 13 artistes residents: Adriana Berges, Enma Meruelo, Guibert Rosales, Guido Velasco, Jehad a Ameri, Jerónimo Maya Moreno, Joo Eun Bae, Lorenzo Moya, María Bejarano , Masahiro Okawa, Rebeka Ajuelos, Stanislav Bubán i Teresa Esteban. I com a col·laborador especial, el pintor Joaquín Cano.

Aquesta XVIII edició es fa possible gràcies a l'impuls de l'Associació d'Amics de SIANOJA, al suport del Govern de Cantàbria, al massiu suport del món de l'art i la cultura ia la col·laboració de persones privades i empreses, tant de Noja, com d'altres punts de Cantàbria i Espanya, ja que l'Ajuntament de Noja ha decidit desvincular-se del projecte.

El simposi, un fòrum obert d'art i cultura, acollirà un programa de ponències, en els quals es donarà veu a crítics i historiadors d'art, a alguns dels artistes residents que presentaran els seus projectes i treball, i aquest any, per primera vegada , a una empresa, amb una intervenció de Batcho Atelier, justament sobre empresa i art. Hi intervindran tres primeres figures: Francisco Javier San Martín, professor de la facultat de Belles Arts del País Basc, Miguel Cereceda, professor de la Universitat Autònoma de Madrid, Eduardo Gruber, un dels més reconeguts artistes de Cantàbria, Adriana Berges, el xilè Lorenzo Moya, l'escultora Teresa Esteve i la pintora Maria Bejarano. El gran pianista Daniel del Pino, serà l'encarregat de clausurar la trobada amb un concert en què interpretarà peces de Granados, Albéniz, Debussy i Chopin.

SIANOJA, des del seu començament l'any 2001 ha tingut com a objectius, la difusió de l'art contemporani en totes les seves facetes, fer-lo accessible a tot tipus de públic; la seva democratització, portant-ho a llocs com Noja allunyats de les grans ciutats, i el foment de la creació, la comunicació, l'intercanvi d'idees i la cooperació entre artistes, països i comunitats. Tot això, sent a més, una experiència única per participants i visitants i un interessant recurs turístic i cultural, que és avui la millor marca de Noja.

A la imatge, Hotel Torre Cristina de Noja.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021